Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lea Kranz: Lasiseinän takana

Lea Kranz

Lasiseinän takana

Aikamedia (2008), 128 sivua

 

Tämän runomittaisen kirjan sivuilla me kohtaamme hyvin erilaisen Lea Kranzin, herkän, haavoittuneen ja valtavan surun keskellä kamppailevan. Kirjan nimi on ”Lasiseinän takana”.

 

Kirja kertoo kolmen vuosikymmentä sitten tapahtuneesta Le Kranzin tyttären kuolemasta lääkkeiden yliannostukseen. Lapsensa menettänyt äiti käy kirjassaan läpi tytön syntymän, lapsuuden, vaikeuksien kasautumisen, kaikille järkytyksenä tulleen kuoleman ja sen aiheuttamista tunnemyrskyistä ja itsesyytöksistä selviytymisen.

 

Lea Kranzin omien tekstien lisäksi kirjassa on sekä menehtyneen tyttären Nean että tämän sisaren Anne-Leenan tekstejä. Varsinkin Nean tekstien äärellä lukijalta nousee väkisinkin pala kurkkuun.

 

”Lasiseinän takana” sisältää samanlaista kärsimyksen ja Jumalan kaikkivaltiuden pohdintaa, jota voimme lukea Raamatusta Jobin kirjasta.

 

Samalla tavalla kirja kertoo myös lohduttamaan saapuneiden taitamattomuudesta ja omahyväisestä syyllistämisestä. Kaiken kaikkiaan Lea Kranzin järkyttävä ja samalla Jumalan rakkauteen luottava kirja on erinomaista luettavaa kaikille surun keskellä eläville ja heidän läheisilleen.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

12.8.2009 klo 11:36:57
hilkka ahlström kirjoittaa

Syvällinen, koskettava,todella myös herkkä, kuin lasi!
Rikotun kokemus!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin