Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lauri Thurén: Raamatun käyttöohje 3

Lauri Thurén,

Raamatun käyttöohje 3

Karas-Sana, 2016

 

Lauri Thurénilla on taito ilmaista hengellisetkin asiat ilman pönötystä. Saarnaamisen tai luennoinnin sijasta hän seurustelee lukijansa kanssa tämän päivän notkealla kielellä. Notkean ilmaisun ja huumorilla höystetyn kerronnan alta löytyy vankka tietoteos, jollaiseksi kirjaa ei ehkä osaa heti edes epäillä. 

 

Raamatun henkilöiden inhimillisiäkin piirteitä sekä tekstien taustoja availeva selitysteos yllättää iloisesti henkilön, joka on tottunut karttamaan tosikkoja teologisia tietoteoksia. Tämä kirja tarjoaa jotain sellaista, mitä on helppo lähestyä ja lyöttäytyä kirjoittajan mukaan löytöretkelle.

 

Lauri Thurén johdattelee lukijansa jo kolmannen kerran kuljeskelemaan Raamatun tapahtumissa, kuuntelemaan jännittäviä kertomuksia ja tapaamaan monenkirjavaa joukkoa ihmisiä. Suurten valtaväylien lisäksi kirjassa pujahdellaan ennakkoluulottomasti myös monenlaisille sivuteille ja pikku kujille. Sieltä katseltuina asioihin avautuu usein uusia tuoreita näkökulmia. Paikoin näppäryydessään jopa hieman konstailevankin tekstin lisäksi tässä matkaoppaassa on Pekka Rahkosen nasevia piirroksia.

 

Vuoden kristillinen kirja 2016 kilpailussa kuuden kärkijoukkoon selviytyneen kirjan kannessa on lisäteksti: Suuresta Jumalasta pienistä ihmisistä. Siihen on tiivistetty olennainen kirjan lähtökohdasta ja asenteesta.

 

Raamatun käyttöohje 3 on itsenäinen jatko-osa aiemmin julkaistuille käyttöohjeille 1 ja 2. Sarjaan tutustumisen voi mainiosti alkaa mistä osasta tahansa. Helposti käy niin, että ruokahalu kasvaa syödessä, ja hyllyyn ilmestyvät pian myös sarjan kaksi muuta osaa.

 

Uusien näkökulmien ja taustojen avulla kirja voi herättää Raamattuun aiemmin välinpitämättömästi suhtautuneen uteliaisuuden ryhtyä tutustumaan kirjojen kirjaan. Raamattua jo ahkerastikin tutkineelle kirja voi tuoda lukuhetkiin uudenlaista tuoreutta ja yllättäviäkin löytöjä.

 

 

Yhteenveto:

Näppärää, hieman konstailevaa mutta sujuvaa nykyajan kieltä. Notkeasta ja huumoriakin viljelevästä teoksesta löytyy erittäin runsaasti kiinnostavaa tietoa hauskasti kerrottuna ja taustoitettuna.

 

 

Teksti, selkeys   *****

Sisältö, sanoma  *****

 

Voit tutustua tästä


(654)

 

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin