Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lauri Thurén: Raamatun käyttöohje

Lauri Thurén

Raamatun käyttöohje

Karas-Sana, 176 sivua

 

Monet pelkäävät tarttua Raamattuun, koska se on heidän mielestään monimutkainen ja liian vaikea kirja tavallisen ihmisen luettavaksi. Pelkoon ei ole enää aihetta, sillä eksegetiikan eli raamatunselitysopin professori Lauri Thurén on kirjoittanut Raamattua varten oivallisen käyttöohjeen.

 

”Raamatun käyttöohje” käy Pyhää kirjaa läpi yhdistäen onnistuneella tavalla meidän aikamme kielen ja raamatuntutkimuksen tuoreimmat löydöt. Kirjassa on paljon hauskoja kevennyksiä ja nasevaa huumoria. Silti se ei ole hukannut Pyhän kunnioitusta eikä evankeliumin sanoman kirkasta esille nostamista.

 

”Raamatun käyttöohje on kaiken kaikkiaan juuri sellainen lyhyistä luvuista meidän aikamme ihmisille kirjoitettu lämminhenkinen kirja, jonka voi antaa kenen tahansa Raamatusta rahtusenkaan verran kiinnostuneen käteen. Kokeneemmalle Pyhän kirjan kahlaajalle Lauri Thurénilla on tarjoilla paljon tutkittua tietoa, joka syventää tuttujakin tekstejä avaten niihin uusia tuoreita näkökulmia. Lisäksi lukija löytää kirjasta paljon viisaita vastauksia esimerkiksi kysymykseen siitä, mikä raamatunkäännös on paras tai kuinka aloittaa Raamattuun tutustuminen.

 

Kuten professorilta odottaa sopii, kirja käsittelee Raamattua monipuolisesti ja systemaattisesti opastaen. Se kertoo Raamatun synnystä, Pyhän kirjan ja tieteen suhteesta ja monista aivan huikeista teksteistä, joita Raamatun kirjoista löytyy. Myös Jeesuksen kertomukset, kirkkovuoden kulku, Jumalan olemus ja niin sanotut suuret kysymykset ovat saaneet oman osuutensa. Pekka Rahkosen erinomaiset ja rennolla otteella tehdyt piirrokset ovat hyvin linjassa kirjan kielen ja sisällön kanssa.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin