Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Lauri Koskenniemi: Et ole yksin - Sanoja suruun

Lauri Koskenniemi

Et ole yksin, Sanoja suruun

Kustannus Arkki

 

Yksinäisyyttä on sanottu meidän aikamme suurimmaksi ongelmaksi. Eikä syyttä, sillä pääkaupunkiseudulla yhden hengen talouksia on jo lähes puolet kaikista kotitalouksista.

 

Erityisen yksin ovat ne, jotka ovat menettäneet läheisen ihmisen. Kun lasten lähdettyä on ennätetty elää jopa vuosikymmeniä kahden, ja toinen äkkiä poistuu rinnalta, yksinäisyys voi olla musertavan raskas taakka kantaa.

 

Lauri Koskenniemi menetti vaimonsa liikenneonnettomuudessa. Energisen ja tuotteliaan miehen elämä pysähtyi. Tekstiä ei enää syntynyt. Kaikki tuntui tyhjältä ja turhalta.

 

Kun hän pitkän surutyön tehtyään viimein pystyi jälleen aloittamaan kirjoittamisen, syntyi kirja ”Et ole yksin, sanoja suruun”. Kirjasta on meneillään jo peräti kuudes painos.

 

Kirja rakentuu lyhyistä menetykseen ja suruun liittyviä asioita käsittelevistä luvuista. Pitempiä tuskin surunsa ja kipunsa kanssa elävä kerralla jaksaisikaan lukea.

 

Teksti on hyvin henkilökohtaista, menetyksen kivun paljastavaa ja samalla täynnä toivoa. Myös suru ja menetykset ovat Jumalan tiedossa ja käsissä. Häneen me voimme aina ja kaikessa turvautua. Siksi me emme ole yksin, tapahtuipa elämässämme mitä tahansa.

 

”Sinä et ole yksin” on kirjoitettu rohkaisemaan ja lohduttamaan niitä, jotka ovat kokeneet läheisen ihmisen menetyksen. Mutta kirja toimii myös toisella tasolla. Se antaa viisaita neuvoja ja rohkaisua surevan lähimmäisemme kohtaamiselle ja hänen rinnallaan kulkemiselle.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin