Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kronologinen Raamattu

Kronologinen Raamattu

Data Universum (2007)

 

Raamatusta on jo pitkään ollut tarjolla perinteisen mustakantisen kirjan rinnalla monenlaisia vaihtoehtoja. On nahkakantta, vetoketjua, kultasyrjää, lovettua hakemistoa, kovaa kantta ja pokkariversiota. Hyvän aikaa on ollut myös rinnan useampia käännöksiä sekä erikseen että samojen kansien välissä.

 

Edellä mainittujen lisäksi Raamatun ostajalle on tarjolla vielä eräs mainitsematta jäänyt vaihtoehto. Data Universum on tuonut markkinoille "Kronologisen Raamatun". Sen kansien välissä Raamatun 66 kirjaa on sijoitettu aika- eli tapahtumajärjestykseen. Raamatun kertomukset on näin helppoa lukea siinä järjestyksessä, kun ne ovat tapahtuneet.

 

Tällainen kronologinen järjestys poikkeaa huomattavasti siitä, mihin me olemme yleensä Raamattua lukiessamme tottuneet. Tässä Raamatussa esimerkiksi psalmit on sijoitettu niiden tapahtumien yhteyteen, joiden keskellä psalmit uskotaan kirjoitetun.

 

"Kronologisen Raamatun" kumppaniksi kustantajalla on tarjota kokonainen lukuprosessi. Liittymällä tähän mukaan Raamatun ostaja saa sähköpostiinsa viestejä. Niissä kerrotaan päivittäiset Uuden testamentin lukukappaleet ja annetaan niiden tueksi selityksiä. Vanhan testamentin lukukappaleet tulevat samalla tavalla raamatunpaikkaviitteinä.

 

Kustantaja kertoo, että tällä menetelmällä projektiin mukaan lähtenyt tulee lukeneeksi vuoden aikana koko Raamatun. Samalla Raamatun aikahistoriallinen näkökulma hahmottuu aivan uudella tavalla.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin