Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kirsti Ijäs: Taivaan hyvyyttä elämääsi


Kirsti Ijäs,

Taivaan hyvyyttä elämääsi,

Kirjapaja, 2016

 

Perheneuvoja, kirjailija, lehtori ja isoäiti Kirsti Ijäs on tuottelias kirjailija. Vuosien varrella hän on kirjoittanut kunnioitettavan määrän kirjoja. Hänen tekstiensä perustana on pitkä elämänkokemus ja punaisena lankana luottamus Jumalan hyvyyteen. Pitkä ura pulaan joutuneiden lähimmäisten kuuntelijana ja auttajana on antanut Kirsti Ijäkselle avoimen sydämen ja kyvyn sanoittaa helposti luettavaan muotoon myös elämän monimutkaisia asioita.

 

Tuoreessa kirjassaan Kirsti Ijäs toivottaa taivaan hyvyyttä lukijoittensa elämään. Hän on kuin odotettu syntymäpäivä- tai merkkipäivävieras, joka saapuu juhlapaikalle onnittelupuheineen ja siunauksen toivotuksineen. Kirjan lyhyet tekstit teemoineen ja viesteineen tarjoavat juuri kaikkea sitä, mitä monet haluaisivat omissa onnittelupuheissaan sanoa. Eivätkä kirjasta puutu onnittelukukatkaan. Ne ovat mukana Annika Määttäsen kauniina luontoaiheina kuvina.

 

Vaikka kirjan tekstit ovat omia kokonaisuuksia, ne myös muodostavat jäsentelyn hyvälle onnittelupuheelle. ”Tämä on se päivä”, ”Siunausta ja varjelusta”, ”Tähän asti”, ”Syntymästä alkaen” ja niin edelleen. Onnittelukäynnille valmistautuva löytää kirjan jokaisesta luvusta jotain omien mietteittensä mukaan liitettävää. Ja kun puhe on pidetty, päivänsankaria voi onnitella ojentamalla hänelle Kirsti Ijäksen kauniin kirjan!

 

 

Yhteenveto:

Pitkällä elämänkokemuksella, vuosien hiomalla viisaudella ja herkällä sydämellä kirjoitettu kirja lähimmäisen rohkaisemiseksi ja siunauksen toivottamiseksi hänen merkkipäivänään. Tarjoaa samalla hyviä vihjeitä jokaiselle onnittelupuhetta valmistelevalle.  Useimpien niin sanottujen lahjakirjojen tavoin sisältää lyhyitä tekstejä ja kauniita luontoaiheisia kuvia.

 

Teksti, selkeys, ulkoasu  ****

Sisältö, sanoma  *****

 

 

Kirjablogissa aiemmin arvosteltuja Kirsti Ijäksen kirjoja:

 

 

 

 

 

(682)

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin