Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kirsti Ijäs: Ihmisiä olemme

Kirsti Ijäs

Ihmisiä olemme

Perussanoma (2006)

 

Oletko sinä omasta mielestäsi ikääntynyt, ikäihminen, seniori, ikinuori, harmaahapsi vai vanhus? Katsotko kuuluvasti harmaiden pantterien, oloneuvosten tai yksinkertaisesti vain eläkeläisten säätyyn?

 

Saman asian voisi kysyä myös kaikilta nuoremmilta katsojilta: miten te nimeätte kansalaiset, joita juuri kysymykselläni kaikella lempeydellä ja ystävällisyydellä ahdistelin? Minkä ikäinen on mielestänne keski-ikäinen, vanha tai vanhus?

 

Maailmassa on paljon kulttuureita, jotka arvostavat ja kunnioittavat vanhoja ihmisiä ja heidän elämänkokemustaan, kypsää viisauttaan ja seestynyttä elämänasennettaan. Meidän länsimainen kulttuurimme ei kuulu näihin.

 

Kirsti Ijäs pohtii ja opastaa työn ja kokemuksen tuomalla viisaudella ikätovereitaan elämään täysipainoista elämää, luomaan rakentavia ihmissuhteita ja kohtaamaan vanhenemisen mukanaan tuomat asiat myönteisellä asenteella.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin