Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kirsti Ijäs: Arvot asuvat kotona

Kirsti Ijäs

Arvot asuvat kotona

Kirjapaja, 142 sivua

 

Kirsti Ijäs on kirjoittanut kirjan, jolla on naseva ja paljon kertova nimi: ”Arvot asuvat kotona”. Koko elämämme ja arvomaailmamme rakentuvat sille perustalle, jonka meille ovat antaneet lapsuuden ajan kotimme ja perheemme.

 

Kirsti Ijäs on toiminut yli kaksi vuosikymmentä perheneuvottelukeskuksen johtajana ja perheterapiatyön ohjaajana. Niinpä hänellä on laaja ja hyvin käytännönläheinen tuntuma suomalaisten perheiden elämään ja ongelmiin. Tällä asiantuntemuksella kirjoittamassaan kirjassa hän käy läpi perheen tilanteen, perhearvojen merkityksen, kasvattamisen kipupisteet, työn ja perheen ristiriitatilanteet sekä taloudellisten seikkojen vaikutuksen perheen tilanteisiin. Kaiken tämän ja paljon muuta Kirsti Ijäs käsittelee kristillisen kasvatuksen lähtökohdista kannustavalla ja rohkaisevalla tavalla.

 

Meidän aikamme valtavasti paisunut tietotekniikka tuo monesta tuutista koteihin ja lasten ulottuville kirjavan valikoiman erilaisia ja myös hyvin arveluttavia arvoja. Tähän tilanteeseen Kirsti Ijäksen kirja on tärkeä ja sydämellä kirjoitettu viisas puheenvuoro, josta kasvatuskysymyksistä kiinnostuneet – tai huolestuneet – vanhemmat saavat paljon tietoa ja tukea.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

16.2.2014 klo 17:54:25
Liina Nevalainen-Sellmer kirjoittaa

Olen juuri lukenut "Arvot asuvat kotona"-kirjan. Sen kun otin käteeni, se oli luettava loppuun yhteen menoon. Tekstisuorastaan tempaisi mukaansa. Kirja on täynnä hyviä asioita.ain siitä paljon vahvistusta isoäitiyteeni, joka minulla vasta 1,5 vuotta ollut arvonani. Tämän arkisen raadollisuuden keskellä tuon kirjan lukeminen oli kuin käynti ihanalla keitaalla.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin