Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kirsi Rostamo: Maailmaa parantamassa

Kirsi Rostamo

Maailmaa parantamassa

Päivä (2007). 128 sivua.

 

Me kaikki olemme epäilemättä pohtineet kiperää kysymystä: Paljonko sinä tai minä voimme vaikuttaa maailman menoon? Onko meidän ratkaisuillamme tai valinnoillamme oikeasti jotain merkitystä? Ilmaston lämpenemiset ja monet muut asiat ovat niin valtavan suuria, että niiden rinnalla meidän valintamme tuntuvat kutistuvan olemattomiin.

 

Toimittaja Kirsi Rostamo oli runsas kymmenen vuotta sitten tuollaisen kysymyksen edessä. Hän teki omalla kohdallaan rohkean yhden ihmisen ratkaisun. Hän päätti aloittaa jotain sellaista, mitä monet pitivät mahdottomana ja tuhoon tuomittuna. Hän perusti maahamme kristillisen radioaseman, . Tuo yhden ainoan sinnikkään ihmisen tekemä päätös on runsaan kymmenen vuoden aikana koitunut sadoille tuhansille ihmisille suureksi iloksi ja siunaukseksi.

 

Kirjassaan Kirsi Rostamo hän pohtii mm. tuota alussa olevaa kysymystä antaen siihen napakan vastauksen: ”Muuttamalla omia valintojamme voimme olla muuttamassa koko maailmaa”.

 

”Maailmaa parantamassa” sisältää Kirsi Rostamon radiopakinoita. Kirjan kuvat ovat enimmäkseen perhealbumista. Kirsi, hänen miehensä Oskar sekä ennen kaikkea perheen tytär Isa-Maira tulevat myös tätä kautta lukijoille tutuiksi.

 

Kirsi Rostamo kirjan voi lukea ainakin neljästä erilaisesta näkökulmasta.

 

”Maailmaa parantamassa” tarjoaa herkän ja lämpimän ikkunan lastaan odottavan, hoitavan ja rakastavan äidin elämään. Varsin myöhäiselle iälle osunut esikoinen on saanut Kirsin ajatuksissa monenlaisia uusia prosesseja aikaan.

 

Toisaalta kirjaa voi lukea hienona kuvauksena Isa-Marian syntymästä sekä kehityksestä ensimmäisen kahden ja puolen vuoden aikana.

 

Kirjan kolmas ulottuvuus liittyy luonnollisesti Radio Dein toimintaan. Tässä lukija pääsee kurkistamaan yhtiöön sen oman mainoslauseen mukaisesti ”pintaa syvemmälle”.

 

Kirjan neljäs säie paneutuu Kirsi Rostamon luottamustoimiin Olarin seurakunnassa, Espoon seurakuntayhtymässä ja kirkolliskokouksessa. Lyhyissä pakinoissa käsitellään useaan otteeseen kirkon rakenteita, mahdollisuuksia ja myös ongelmia. Tekstit paljastavat Kirsin sinnikkääksi uudistusten ajajaksi.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

30.5.2009 klo 09:19:12
Jukka Lampinen kirjoittaa

Oli mukava saada tutustua kirjan kautta Radio Dein perustajaan ja päätoimittajaan hieman laajemmin. Vaikka radiopakinoissa sanat ja ääni tuovat henkilöstä aina hyvin paljon esille, niin tekstin ääressä löytyy uusia mielenkiintoisia tasoja.
Radio Dei on ollut kansallemme valtava siunaus. Hengellinen elämämme olisi jäänyt paljon köyhemmäksi ilman sitä. Kirsi Rostamo ansaitsee isot kiitokset siitä, että hän on uskonut näkyynsä ja jaksanut rakentaa Radio Deistä merkittävän kanavan.
Jumalan Siunausta Kirsille ja myös kaikille muille Radio Dein työntekijöille, jotka hoitavat iloisesti ja koko sydämellä suurta radioseurakuntaansa!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin