Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Keijo Rainerma: Elämän valo - Johanneksen evankeliumi kaikelle kansalle

Keijo Rainerma

Elämän valo - Johanneksen evankeliumi kaikelle kansalle

Perussanoma (2006)

 

Useimmat taitavat suositella ensimmäisiä askeleitaan Raamatun parissa ottavalle, että tämä aloittaisi lukemisen Johanneksen evankeliumista. Tässä eräs perustelu sille, miksi näin tehdään:

 

”Johanneksen evankeliumi on kuin allas, jossa lapsi voi uittaa varpaitaan ja aikuinen sukeltaa. Evankeliumi on tarkoitettu uskossa vasta-alkajalle, mutta myös kypsälle kristitylle. Se on yksinkertainen evankeliumi ja yksinkertaisesti evankeliumia. Se ruokkii elämää ja kuolemaa varten.”

 

Nämä viisaat sanat löytyvät kirjan ”Elämän valo, Johanneksen evankeliumi kaikelle kansalle” johdannosta. Kirja kuulu Perussanoman kustantamaan Raamattukirjastoon ja on peräti jo 51. sarjassa julkaistu kirja.

 

Kirjan on kirjoittanut Kankaanpään seurakunnan kirkkoherrana, kirkolliskokouksen jäsenenä, suosittuna radiosaarnaajana ja monien luottamustehtävien miehenä tunnettu rovasti Keijo Rainerma.

 

”Elämän valo” on selkeää, konstailematonta ja lukijaa puhuttelevaa raamatunopetusta, sellaista Sanan rukiista leipää, jota usein kysellään ja toivotaan.

Kirjasta näkyy Keijo Rainerman syvällinen asiantuntemus ja laaja kokemus seurakuntatyössä ja ihmisten kohtaajana.

 

Johanneksen evankeliumin järjestelmällisesti läpikäyvä kirja sopii erinomaisesti mm. pienryhmätyöskentelyn materiaaliksi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin