Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kay Warren: Vaarallinen antautuminen

Kay Warren

Vaarallinen antautuminen

Päivä (2008), 256 sivua

 

Kay Warrenin kirja ”Vaarallinen antautuminen” on lukijaansa terveellisellä tavalla ravisteleva teos. Kautta maailman tunnetun Rick Warrenin puoliso Kay viettää leppoisaa elämää. Lapset ovat kasvamassa ulos kodista. Edessä olisivat vuodet, joiden aikana hän voisi puolisonsa kanssa kiertää seurakunnissa julistamassa ja kouluttamassa aviopareja.

 

Äkkiä kaikki muuttuu. Jumala puhuttelee, maailman aids-orvot tulevat rakkaiksi, Kayn elämässä alkavat matkat paikkoihin, joista hän ei ole aiemmin osannut edes pahimmissa painajaisissa uneksia. Samalla alkavat kipeät matkat omaan sisimpään. Rintasyöpä ja monet muut asiat murtavat viimeisetkin omavoimaisuuden linnakkeet. Jumala haluaa ehdotonta ja hintaa kyselemätöntä antautumista, vaikka se muuttaisi perusteellisesti tutut ja turvalliset asiat.

 

”Vaarallinen antautuminen” on hyvä ja puhutteleva kirja. Se on samaan aikaan kasvukertomus, hartauskirja, rukouskirja ja keskusteluryhmän koulutuspaketti. Se vie lukijan pelon ja väkivallan pimeään maailman, josta me hyvinvoinnin keskellä elävät tiedämme tuskin mitään. Pimeyden keskellä se näyttää meille, mitä on todellinen Jeesuksen rakkaus ja kuinka suuri on Jumalan kirkkaus.

 

Kirja nostaa seurakunnan esille maailman ainoana toivona: Maailmanlaajuinen kirkko kasvaa päivittäin noin 60.000:lla uudella jäsenellä, mikä on monin verroin enemmän kuin 14.000 päivittäistä uutta hiv-tartuntaa.  Kun kuolemaa odottavaa ihmistä lähestyy auttajana ja lähimmäisenä henkilö, jolla on Jeesus sydämessään, kärsivää lähestyy itse Jeesus. Ja se on paljon enemmän kuin mitä mikään valtio tai ihmisten organisaatio voi tarjota.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

20.4.2009 klo 06:33:7
Huono antautuja kirjoittaa

Kyllä meidän tämän ajan ihmisten on vaikea antautua yhtään mihinkään. On meidät niin järkeviksi ja laskelmoiviksi opetettu! Omastamme pidämme kiinni ja itsekkäitä olemme!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin