Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Katariina Yliruusi: Haikea on aika jäähyväisten

Katariina Yliruusi (toim.)

Haikea on aika jäähyväisten

Katharos (2007)

 

Läheisen ihmisen menetys on asia, johon ei voi valmentautua. Syvän menetyksen hetkellä on vain pohjaton suru ja paljon kysymyksiä. Miksi jo nyt? Miksi juuri hän?

 

Kuolema liittyy elämään yhtä itsestään selvänä tapahtumana kuin syntymä. Jokainen, joka on joskus syntynyt, tulee jonain päivänä varmuudella kohtaamaan myös kuoleman. Tästä syystä ei ole ihme, että surun hetkiin tarkoitettuja kirjoja tarvitaan ja myös ilmestyy jatkuvasti. Joka päivä ja jokaisena hetkenä jossain surraan läheisen ihmisen menetystä.

 

Katariina Yliruusin toimittama ”Haikea on aika jäähyväisten” noudattelee totuttua surukirjojen rakennetta. Katariina Yliruusi on koonnut kirjan eri kirjoittajien aihepiiriin liittyvistä runoista, Juhani Yliruusin luontoaiheista kuvista sekä lukujen lyhyistä johdantoteksteistä.

 

Runojen takaa löytyvät mm. Lassi Nummi, Eino Leino, Juha ”Junnu” Vainio, Einari Vuorela, Anna-Maija Raittila, Niilo Rauhala ja Tommy Tabermann.

 

Myös virsitekstit ovat päässeet mukaan tähän rauhallisella tavalla raikkaaseen ja kauniisti toteutettuun kirjaan.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin