Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kalevi Lehtinen - Riku Rinne: Evankelistan testamentti

Kalevi Lehtinen - Riku Rinne

Evankelistan testamentti

Kuva ja Sana (2006)

 

Sukupolvenvaihdos on ollut monille perheyhtiöille hankala tai jopa kohtalokas vaihe. Ohjakset käsiinsä saanut nuori polvi on joskus jo muutamassa vuodessa onnistunut hävittämään kaiken sen, mitä edellisen sukupolvi on saanut kootuksi ja rakennetuksi. Kenties liian helppoon elämään tottuneilta uusilta vetäjiltä on puuttunut vaadittava ahkeruus, sitkeys ja nöyryys. Noita ominaisuuksia kun ei korvaa paraskaan koulutus.

 

Miten tapahtuu sukupolvenvaihdos evankeliumin julistuksessa? Kuinka valmennetaan nouseva polvi tehtävään, jonka itse Jeesus on omilleen antanut?


Evankelista Kalevi Lehtinen on jo vuosien ajan kantanut huolta tästä asiasta. Hän on pyrkinyt monin tavoin valmentavaan seuraavia sukupolvia jatkamaan työtä, jossa hänestä on tullut kaikkien tuntema ja arvostama.

 

Kirja ”Evankelistan testamentti, Evankeliumin viestikapulan siirto seuraaville sukupolville” haastaa niin varttuneemmat evankelistat kuin heidän työnsä jatkajat miettimään, miten viestikapulan siirto olisi toteutettava?

 

Kalevi Lehtisen ja Riku Rinteen yhdessä kirjoittama kirja alkaa vetävästi kuin paraskin romaani. Lukija kutsutaan mukaan evankeliumin asialla tehtäville lentomatkoille.

 

Seuraavaksi piirretään elämänkaaret kummankin evankelistan syntymästä tähän päivään. Molempien kohdalla polku on kulkenut monenlaisten vaiheiden kautta, eikä harha-askeleitakaan ole matkan varrelta puuttunut.

 

Tällainen avoin ja silottelematon omien vaiheiden kertominen on kaikille meille matkan varrella monin tavoin kompastelleille rohkaisevaa luettavaa: Jumalalla on meidän elämällemme oma suunnitelmansa, eikä hän luovu siitä silloinkaan, kun me lipsumme ja kompuroimme.

 

Kun lukijat on tutustutettu Kalevi Lehtisen ja Riku Rinteen vaiheisiin, kirjassa siirrytään opiskelemaan evankeliumin levittämiseen liittyviä asioita.

 

Sanottavaa perustellaan runsailla raamatunkohdilla. Ne ovat kirjassa aina peräkkäin sekä vanhan että uuden käännöksen mukaisina. Opetus on samaan aikaan lennokasta ja hyvin käytännöllistä. Tämä ei olekaan ihme, sillä molemmilla kirjoittajilla on lähtökohtanaan erittäin laaja kokemus sekä palava innostus evankeliumin julistamiseen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin