Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kaisu Paloheimo: Puusta putosi Jumalan Martti

Kaisu Paloheimo

Puusta putosi Jumalan Martti

Kuva ja Sana, 269 sivua

 

Useimmat julistajat ovat luoneet itselleen oman tyylin. Tutuksi tullutta ja toimivaksi todettua mallia toistaen he kiertävät puhumassa ja järjestämässä tilaisuuksia.

 

On myös toisenlaisia julistajia, Jumalan moniottelijoita, jotka tuntuvat olevan kaikkialla yhtä kotonaan. Isot hallit ja pienet savimajat ovat heille yhtä tuttuja ja luontevia paikkoja heidän todistaessaan Jeesuksesta.

Kaisu Paloheimo on kirjoittanut kirjan ”Puusta putosi Jumalan Martti, Ermo-päällikön ihmeelliset seikkailut”.

Jo kirjan käteensä ottaessaan ja sitä hetken silmäiltyään tietää, että tämä ei ole mikään ihan tavallinen kirja. Tässä ei rakenneta otsa rypyssä viisasta teologiaa eikä yritetä tehdä vaikutusta oppineisuudella tai syvällisellä pohdiskelulla.  Tässä toden totta ja ujostelematta seikkaillaan Jumalan maailmassa, Jumalan asialla sekä täysin Jumalan voiman ja johdatuksen varassa.

 

Kerrottuaan Martti Falckin lapsuudesta ja uskoontulosta kirja vie, tai paremminkin tempaa lukijan Martin ja hänen ystäviensä mukaan eri puolille maailmaa tilanteisiin, jotka saavat lähes haukkomaan henkeä. Lukija huomaa kyselevänsä, miten kukaan voi olla noin peloton, kekseliäs ja aktiivinen? Kuinka kukaan ehtii tutustua noin moniin henkilöihin, seurakuntiin ja tunnettuihin saarnamiehiin? Entä mistä löytyy rohkeus antaa noin epäröimättä ja lapsen luottamuksella oma elämä Jumalan käyttöön luottaen kaikessa hänen huolenpitoonsa?

 

Rennolla ja hauskalla tavalla kirjoitettu ”Puusta putosi Jumalan Martti” on samaan aikaan vauhdikas matkakirja ja väkevä todistus. Kirja rohkaisee noudattamaan Ermo-päällikön esimerkkiä: on lähdettävä epäröimättä liikkeelle, sillä evankeliumilla on kiire ja Jumalalla on jokaiselle lapselleen tehtävä varattuna.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin