Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kaija Taival: 101 rukousvastausta

Kaija Taival,

101 rukousvastausta

Uusi Tie, 2011

 

Vuonna 2007 julkaistu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon strategia Meidän kirkko, osallisuuden yhteisö kertoo, että joka suomalaisista joka neljäs rukoilee päivittäin, 11 prosenttia vähintään kerran viikossa, 35 prosenttia sitä harvemmin ja 28 prosenttia ei ole viime vuosina lainkaan rukoillut.

 

Aiempien tutkimusten mukaan (1998) puolet suomalaisista on kokenut, että rukous on tuonut helpotusta elämän vaikeisiin hetkiin. Joka viides (19 %) on kuitenkin sitä mieltä, että rukoileminen on täysin turhaa.

 

Miten siis on, kuuleeko Jumala rukoukset ja vastaako hän niihin?

 

Kirja 101 vastaa kysymykseen tarjoamalla lukijalleen nimensä mukaisesti 101 pientä kertomusta siitä, mitä tai miten rukous on vaikuttanut ihmisten elämään. Useimmat kertojat esiintyvät kirjassa pelkällä etunimellään, mutta mukana on runsaasti myös koko nimensä kertovia. Näiden joukkoon mahtuu useita julkisuuden henkilöitä, vain muutamia esimerkkejä kirjan alkuosasta poimien mm. Leif Nummela, Martti Ojares, Antero ”Mooses” Laukkanen, Ritva Oksanen, Olavi Syväntö, Pekka Simojoki, Marja Rantanen ja Mikko Matikainen.

 

Kirjan suomalaisten tavallisista elämäntilanteista nousevat kertomukset ovat elämänmakuisia ja rohkaisevia. Niihin on helppo samastua. Kirjassa on myös lähetyskentillä toimineiden kokemuksia ja todistuksia siitä, miten Jumala on ollut läsnä ja ihmeellisin tavoin vastannut vaarallisiin tilanteisiin joutuneiden rukouksiin.

 

Kirjassa on runsaasti kertomuksia, joissa rukouksen avulla sairaat ovat parantuneet ja epätoivoisilta tuntuneet tilanteet päättyneet onnellisesti. Monissa tapauksissa lääkärikin on saanut todistaa ihmeen tapahtuneen ja sairauden salaperäisesti kadonneen. Aina ei rukousvastaus ole kuitenkaan ollut juuri se, mitä rukoilija on hartaasti pyytänyt. Niissäkin tapauksissa rukouksella on ollut tärkeä ja myönteinen vaikutus hänen elämäänsä.

 

Kirja 101 rukousvastausta rohkaisee ja suorastaan innostaa rukoilemiseen. Meillä on elävä ja kaikkivaltias Jumala, joka haluaa pitää lapsistaan huolta. Jeesuksen tähden meillä on valtava etuoikeus lähestyä häntä Isänämme ja viedä kaikenlaiset arkisetkin asiamme hänelle luottavaisin ja turvallisin mielin.

 

-----

 

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin