Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Kaarlo Hirvilammi: Tarinoita Livingstonenvuorilta

Kaarlo Hirvilammi

Tarinoita Livingstonevuorilta

Suomen Lähetysseura, 368 sivua

 

”Tarinoita Livingstonevuorilta” kertoo lähetystyöntekijän elämästä oudon kulttuurin ja monenlaisten vaikeuksien keskellä Afrikan mantereen itäisellä seunalla. Kirja ei ole vain kertomus Kaarlo Hirvilammen värikkäistä vaiheista. Hirvilammen ja  hänen perheensä lisäksi lukija saa tavata valtavan määrän mielenkiintoisia ihmisiä paikallisista noitatohtoreista lähetyssaarnaajaksi päätyneeseen ratsuväen upseeriin.

 

Kertomukset liikkuvat sujuvasti ajassa ja tapahtumissa. Kirja vie lukijan mukaan lähetystyön alkuaikoihin, leijonien kohtaamisiin ja sellaiseen hengelliseen sodankäyntiin, jossa lähetin oma henkikin on vaarassa. Keskellä oleva kuvaliite täydentää kerrontaa. Raamatun sitaateilla asioihin tuodaan selkeä hengellinen ulottuvuus. Kaiken vaivannäön ja taistelun keskellä kysymys on evankeliumin viemisestä sinne, missä ihmiset elävät pelon ja epävarmuuden keskellä.

 

Kirjan nimessä sana ”tarinoita” kuvaa hyvin kerronnan tyyliä. Kirjan toinen toistaan seuraavat värikkäät kertomukset luovat tilanteen, jossa lukijasta tulee ikään kuin leirinuotion äärellä istuva matkailija, jolle paljon kokenut lähetti tarinoi. Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

17.1.2011 klo 13:56:30
Esko Kaukonen kirjoittaa

Löysin tämän kirjan aivan sattumalta seurakuntaretkellä keski-suomessa viime syksynä. Tuntui heti, että siinä on jotakin tuttua. Siinä mainitaan Mafinga ja sen orpokoti. Olin siellä kattoremonttia tekemässä viime talvena Heikki Mustaniemen ja parin muun miehen kanssa. Lienee oletettavasti juuri sama paikka? Seurakuntapiirissä olen lukenut näitä kertomuksia ja haluaisin vahvistuksen asialle?

p: 0400 100 332
Terveisin, Esko.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin