Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Julia Fisher: Israelin uudet opetuslapset

Julia Fisher

Israelin uudet opetuslapset

Päivä, 206 sivua

 

Millaista on elää messiaanisena juutalaisena Israelissa? Paljonko heitä on ja miten heistä on tullut Jeesukseen eli Jeshuaan uskovia juutalaisia?

 

Näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin kysymyksiin vastaa Julia Fisherin kirja ”Israelin uudet opetuslapset”. Kokenut lehti- ja radiotoimittaja Julia Fisher on haastatellut neljäätoista messiaanista juutalaista tai juutalaista pariskuntaa ja kirjoittanut heidän elämäntarinansa kirjaksi.

 

Messiaanisten juutalaisten ja messiaanisten seurakuntien määrät Israelissa ovat vahvassa kasvussa. Koko juutalaisen yhteiskunnan asenne messiaanisiin juutalaisiin on lieventymässä, vaikka vainoa ja vastustusta edelleen toki paljon löytyy.

 

Meille niin sanotuille pakanakristityille löytyy Fisherin kirjasta paljon mielenkiintoista tietoa, joka antaa ajattelemisen aihetta. Tärkeä oivallus on se, ettei juutalaisista tarvitse ensin tulla meidän kaltaisiamme kristittyjä. He saavat löytää Jeesuksen, Jeshuan Messiaanaan ja silti pysyä koko ajan juutalaisina, jotka asuvat juutalaisen kulttuurin keskellä ja noudattavat sen perinteitä. Ja tästä seuraa tärkeä havainto: juutalaisten keskuudessa parhaita evankeliumin julistajia ovat toiset juutalaiset, sellaiset rohkeat messiaaniset juutalaiset, joista kirjassa kerrotaan. Meidän tärkein tehtävämme on heidän tukemisensa esirukouksin ja käytännön toimin.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin