Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Julia Blum: Jos olet Jumalan poika, astu alas ristiltä

Julia Blum

Jos olet Jumalan poika, astu alas ristiltä

Päivä, 208 sivua

 

Julia Blumin kirja ”Jos olet Jumalan Poika astu alas ristiltä” on mielenkiintoinen kirja juutalaisten kärsimyksestä ja sen taustana olevasta Jumalan rakkaudesta. Blum vie lukijansa Roomalaiskirjeen lukuihin 9, 10 ja 11 osoittaen niin sanotun korvausteologian suureksi harhaksi. Jumala ei suinkaan ole hylännyt kansaansa, jonka kohtalot ovat tärkeä osa pelastussuunnitelmaa ja profetioiden täyttymistä. Blum marssittaa tämän todistajina esille Jobin ystävineen, Aabrahamin ja Iisakin sekä joukon muita Raamatun henkilöitä.

 

Kirja on tärkeä puheenvuoro juutalaisten ja meidän pakanakristittyjen suhteesta. Samalla se käsittelee hienolla tavalla yleisemmälläkin tasolla kärsimyksen ongelmaa. Ikiaikainen kysymys siitä, miksi rakastava ja hyvä Jumala sallii kärsimyksen, avautuu kirjan kautta uudella, tuoreella ja lohduttavalla tavalla.

 

Kirjaa, joka kiinnostaa varmasti kaikkia juutalaisten ja Israelin merkityksestä kiinnostuneita, voikin suositella myös kaikille niille, jotka kamppailevat kärsimyksen mysteerin kanssa.

 

Kirjan haastava nimi ”Jos olet Jumalan Poika astu alas ristiltä” saattaa tuntua kaiken edellä sanomani jälkeen oudolta. Kyseessä on kuitenkin vain näköharha. Myös kärsimyksen ja Jumalan rakkauden avaimet löytyvät Jeesuksesta Kristuksesta ja hänen sovitustyöstään. Julia Blumin avaama näkökulma tähän on puhutteleva ja tuore sekä vahvasti Raamattuun sitoutuva.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

27.5.2009 klo 17:03:57
Marita Rautio kirjoittaa

Kirjan nimi on todella outo ja harhaanjohtava - harmi jos potentiaaliset lukijat ohittavat kirjan nimen perusteella. Sanoma on syvällinen näkökulma kysymykseen "Miksi Israel kärsii". Se ei perustu teologisiin pohdintoihin vaan Pyhän Hengen kirjoittajalle antamaan ilmestystietoon. Vaikka kirja ei ollut kevyt lukea, sen luettuani voin sanoa vain Amen!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin