Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jukka Norvanto: Vahvat ja heikot

Jukka Norvanto

Vahvat ja heikot

1. Korinttilaiskirje

Perussanoma (2007)

 

Oletko lukenut Raamatun kannesta kanteen? Se on melkoinen urakka, joka ei hetkessä onnistu, vaikka sukuluettelojen kohdalla hieman oikaisisi.

 

Lisätäänpä hieman vaikeusastetta: Kuinka kauan aikaa mahtaisi kulua, jos kirjoittaisit koko Raamatun vahakantisiin vihkoihin tai tietokoneellesi? Jos aloittaisit Ensimmäisen Mooseksen kirjan ensimmäisestä jakeesta ja jatkaisit sinnikkäästi Ilmestyskirjan viimeiseen jakeeseen. Mikä se muuten on?

Monet meistä muistavat, miten Raamattu alkaa: ”Alussa Jumala loi taivaan ja maan.” 

 

Entä miten kuulu Raamatun viimeinen jae?

 

Se ei ole paljoakaan pitempi kuin tuo Raamatun ensimmäinen jae. Viimeinen jae kuuluu: ”Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa.”

 

Nyt olemme selvittäneet Raamatun ensimmäisen ja viimeisen jakeen. Niiden väliin mahtuu valtava määrä kirjoja, lukuja ja jakeita. Ja yhä me vain nostamme vaikeusastetta. Jos et vain lukisi ja kirjoittaisi kaikkea jae jakeelta vaan myös selittäisit kaiken jollekin toiselle; paljonkohan joutuisit tässä tapauksessa varaamaan aikaa?

 

Pastori Jukka Norvanto on mies, jolta löytyvät vastaukset edellä oleviin kysymyksiin. Hän on tullut meille tutuksi sekä äänensä että kirjojensa kautta. Ensimmäisen hän aloitti vuonna 1997 ja sitä kesti radion keskipitkillä aalloilla ja viitenä päivänä viikossa peräti seitsemän vuotta. Uusi kierros käynnistyi 2005 alusta, ja päässee loppuun joskus vuonna 2011. Ohjelmien takana on Suomessa , joka toteuttaa vuosittain noin 6000 ohjelmaa 40 eri kielellä.

 

Jukka Norvannon mukaan ohjelma ei pyri olemaan kommentaari vaan pikemminkin Raamatusta tehtyjen löytöjen jakamista.

 

Raamattu kannesta kanteen on kustannettu myös kirjasarjana. Vahvat ja Heikot tutkii ensimmäistä Korinttilaiskirjettä. Vastaavia Raamattua kirja kirjalta ja jae jakeelta selittäviä kirjoja tulee sarjan valmistuttua olemaan runsaat viisikymmentä.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin