Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Juhani Kuosmanen: Tuulta ja tyventä

Juhani Kuosmanen

Tuulta ja tyventä

Aikamedia (2007)

 

Muistelmat on sellainen kristillisen kirjallisuuden sarka, jonka kyntäminen on tainnut tässä ohjelmassa jäädä varsin vähälle. Niinpä on aika paikata tuo puute.

 

Kirja ”Tuulta ja tyventä” kertoo sananjulistajana ja Ristin Voitto -lehden päätoimittajana pitkän elämäntyön tehneen Juhani Kuosmasen vaiheet lapsuudesta eläkevuosiin.

 

Muistelmien tyyliin kirjassa kerrotaan suurten linjojen ja merkittävien tapahtumien lomassa hyvin paljon pieniä henkilökohtaisia tapahtumia. Joissakin muistelmissa ne uuvuttavat lukijan, mutta niin ei käy tämän kirjan äärellä. Juhani Kuosmasella on taito kertoa asiat niin kaunistelemattoman avoimesti ja lämpimästi, että lukija huomaa perehtyvänsä suurella innolla jopa hänen sukunsa kaukaisempien esi-isien ja –äitien vaiheisiin.

 

Olosuhteiden ja taustojen tunteminen luo lisäksi tehokasta perspektiiviä kerronnalle niistä taisteluista ja kriiseistä, jotka liittyvät Ristin Voiton ja helluntaiseurakuntien kautta laajempiin hengellisiin ja liiketaloudellisiin kaariin.

 

”Tuulta ja tyventä” on terveellistä luettavaa kaikille tämän päivän sananjulistajille sekä muille hengellisen työn tekijöille kirkkokunnasta riippumatta. Me rintamaiden ja yltäkylläisyyden ajan kasvatit emme voi hevin ymmärtää, millaisen puutteet ja niukkuuden keskeltä edelliset sukupolvet ovat joutuneet ponnistelemaan lähtiessään viemään hyvää sanomaa Jeesuksesta lähimmäisilleen.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin