Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Juha Muilu: Voiko tuon kanssa elää

Juha Muilu

Voiko tuon kanssa elää? Virikkeitä parisuhteen hoitoon

LK-kirjat (2007)

 

Juha Muilun kirjoittama ja Leila leponiemen kuvittama ohut kirjanen ”Voiko tuon kanssa elää, virikkeitä parisuhteen hoitoon” pureutuu parisuhteen kysymyksiin hauskalla tavalla, tai pitäisikö mieluummin sanoa ”pehmoisella tavalla”.

 

Kirjassa on piirroskuvia lankakeristä ja villasukista, jotka joskus ovat eri paria, paikattuja tai sitten sopuisasti siistit ja samaa paria. Myös sukkien ilmeet ja asennot kertovat käsiteltävästä aiheesta. Vai mitä ajattelette sukkaparista, joka seisoa tönöttää kantapäät vastakkain tai sukista, joista toinen on musta ja epäluuloisen näköinen?

 

Kirja tuntuu ajattelevan, ettei parisuhdesoluja auota paljolla puheella ja runsailla sanoilla. Tärkeämpää on asenne, huumorin mukana olo ja tahto yhdessä löytää keinot solmujen avaamiseen. 

 

Kirjan lopussa on "Perhepeli" oman tilanteen arviointiin ja virikesanastoa parisuhdekeskustelun kirvoittamiseksi. Mitä uskoisitte sisältyvät termien Luulomuunnin, Korkkiruuvipuhe tai Papatuskerroin taakse?  Tällaisia ja monia muita hauskoja sanoja on rakennellut Keski-Suomen seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen johtajana toimiva Juha Muilu. Voisikohan tuolle keskuksellekin keksiä kirjan uudissanojen innoittamana hauskemman ja paljon lyhyemmän nimen?Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin