Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Joyce Meyer: Tavallisen rukouksen taivaallinen voima

Joyce Meyer

Tavallisen rukouksen taivaallinen voima

Kuva ja Sana, 304 sivua

 

”Rukous on yksinkertainen asia.” ”Rukous perustuu ystävyydelle Jumalan kanssa.” ”Ystävät kertovat toisilleen asioita, pitävät yhteyttä ja viihtyvät toistensa seurassa.” ”Ystävä haluaa auttaa kaikissa tilanteissa.”

 

Jotenkin tähän tapaan voisi kiteyttää Joyce Meyerin kirjan ”Tavallisen rukouksen taivaallinen voima”.   Rukous saa ja voi olla paljon enemmän kuin vain Jumalalle esitetty lyhyt huolien, pelkojen ja toiveiden lista. Rukouksessa me saamme Jeesuksen sovitustyön ansiosta kohdata Jumalan Isänä ja hyvänä ystävänämme. Tällainen ystävyydelle ja luottamukselle pohjautuva rukous auttaa meitä kaikissa elämämme tilanteissa. Rukous antaa meille viisautta, lohdutusta, toivoa ja apua ihmissuhteisiimme. Kaikkein yksinkertaisimmassa ja lyhyimmässäkin rukouksessa on taivaallinen voima, sillä sen kuulee ja siihen vastaa kaikkivaltias Jumala, jota saamme kutsua isäksemme.

 

Joyce Meyer osaa opettaa selkeästi ja käytännöllisesti. Hän ei käytä vierasperäisiä sanoja eikä rakentele vaikeasti ymmärrettävää teologiaa. Hän haluaa rohkaista ja innostaa lukijaansa pyrkimään rukoilijana yhä lähemmäksi Jumalaa. 

 

Johdannon kirjaan on kirjoittanut kenties tunnetuin suomalainen rukoilija Pirkko Jalovaara. Kirjan lukujen lopussa on yhteenvedot ja luetun keskeisimmät asiat tiivistelminä. Kirjan lopussa käydään läpi neljätoista asiaa, jotka ovat rukousvastausten esteenä. Ja aivan viimeiseksi kirjassa kerrotaan, miten oppia rukoilemaan voittoisasti ja kuinka seistä lujana silloinkin, kun sielunvihollinen yrittää sammuttaa rukoilemisemme.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin