Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Josh McDowell: Enemmän kuin puuseppä

Josh McDowell

Enemmän kuin puuseppä

Itätuuli-Kustannus (2006)

 

Onko Raamattu historiallisesti luotettava? Antavatko evankeliumit paikkansa pitävän kuvauksen Jeesuksesta ja hänen opetuksistaan? Onko Jeesus historiallinen henkilö? Nousiko hän todella kuolleista ja onko hän Jumalan Poika, Jumala. Onko Jeesus syntiin langenneen ihmiskunnan ainoa toivo?

 

Oikeustiedettä opiskellessaan Josh McDowell teki monen muun kriittisen opiskelijan lailla tuollaisia kysymyksiä.  Hän päätyi pitämään kristinuskoa hölynpölynä ja Raamattua sepitettyjen tarinoiden kokoelmana. Lopulta sekään ei riittänyt, vaan hän halusi hankkia asiasta selkeät todisteet kumotakseen uskovien ystäviensä muunlaiset ja perättöminä pitämänsä käsitykset.

 

Josh McDowell käytti runsaasti aikaa tutkimalla alkuperäisiä tekstejä, kahlaamalla kirjastojen kokoelmia ja haastattelemalla oppineita. Valtavan urakan tulos oli jotain aivan muuta kuin mikä hänellä oli ollut tavoitteena. Mies vakuuttui evankeliumeiden luotettavuudesta ja Jeesuksen jumaluudesta.

 

Ohuessa ja juristin tarkkuudella kirjoitetussa kirjassa "Enemmän kuin puuseppä" hän kumoaa kristinuskoon kohdistuneita harhaluuloja ja väärin perustein tehtyjä syytöksiä.

 

Teos on samaan aikaan vankasti asiallinen tietoteos ja elävästi kirjoitettu kertomus Josh McDowellin omasta kehityksestä tapakristitystä ateistiksi ja lopulta kristityksi. Kirja kannattaa lukea, sillä se antaa hyviä eväitä keskusteluihin, joissa uskoamme vastaan hyökätään monenlaisin perättömin väittein.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin