Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jonathan Carswell ja Joanna Wright: En tahdo kostoa

Jonathan Carswell, Joanna Wright

En tahdo kostoa,

Uusi Tie, 194 sivua

 

Susanne ja Tilmann Geske olivat antaneet koko elämänsä Jeesukselle. Lähetyskutsu paloi molemmilla vahvana, ja niin he muuttivat pienten lastensa kanssa Turkkiin elääkseen ja työskennelläkseen islamilaisen yhteiskunnan keskellä tunnustavina kristittyinä.

 

Eräänä päivänä Tilmannin työpaikalle tuli viisi nuorta miestä. He murhasivat Tilmannin ja hänen kaksi turkkilaista työtoveriaan erittäin raa’asti. Kiinni jouduttuaan murhaajat sanoivat tehneensä kaiken ”kansallisin ja uskonnollisin tuntein”.

 

Tapahtumien jälkeen Jonathan Carswell ja Joanna Wright matkustivat Turkkiin tapaamaan nuorta leskeä ja hänen lapsiaan. Tapaamisten tuloksena syntyi kirja ”En tahdo kostoa”. 

 

Kirjassa kerrotaan Susannen ja Tilmannin vaiheet, tutustuminen, rakastuminen, avioituminen, perheen perustaminen, Turkkiin muutto ja verityö seurauksineen. Järkytys, raastava tuska, epätoivo ja mediatapahtumaksi muodostuneet hautajaiset saavat kirjassa oman osansa. Keskeisimmäksi nousee kuitenkin anteeksi antaminen Jeesuksen esimerkkiä seuraten: ”Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät!”

 

”En tahdo kostoa” on koskettava ja eri puolilla maailmaa meneillään olevien kristittyjen vainojen tähden myös hyvin ajankohtainen kirja.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin