Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John Young, David Wilkinson: Käsittely jatkuu

John Young, David Wilkinson

Käsittely jatkuu, puolustuksen puheenvuoro

Päivä, 251 sivua

 

Apologia tarkoittaa hyökkäyksen kohteeksi joutuneen näkemyksen puolustamista. Nykyisin sanoja apologia ja apologetiikka käytetään usein puhuttaessa kristinuskon puolustamisesta.

 

John Young’in ja David Wilkinsonin kirja ”Käsittely jatkuu” on apologia eli kristinuskon puolustuspuhe. Kirjan lisänimi ”Puolustuksen puheenvuoro” tuo yhdessä kannen kuvituksen kanssa mieleen oikeudenkäynnin. Syyttäjä on esittänyt syytöksensä, tuonut esille todistajansa ja vaatinut kristinuskolle, Raamatulle ja Jeesukselle tuomiota taruina ja ihmisten mielikuvituksen tuotteina.

 

Asia ei ole kuitenkaan loppuun käsitelty. Tunnelma oikeussalissa tiivistyy, kun käsittely jatkuu. Nyt on puolustuksella puheenvuoro. Kaikki odottavat henkeä pidätellen, millaisia todisteita sillä on esittää.

 

Kirja ”Käsittely jatkuu” on yllättävä teos. Se on kuin kerroshampurilainen, jonka väleistä löytyy monenlaista. Kaiken läpi kulkee historiallisten tosiasioiden, tunnettujen henkilöiden sitaattien ja luotettavien aihetodisteiden vankka ketju. Sen oheen on punottu valtava määrä pikku kertomuksia, hauskoja tarinoita ja jopa teemaan sopivia kaskuja. Kirjan kuusi osaa ja 25 lukua käsittelevät ja tyrmäävät kaikki keskeiset kristinuskoa vastaan esitetyt syytökset.

 

Kirja on älykkäästi kirjoitettu. Kirjoittavat kaivavat esille vahvoja todisteita olipa kyse sitten kehitysopista, kristittyjen tekopyhyydestä, Raamatun vanhanaikaisuudesta tai kärsimyksen ongelmasta.

 

- Onko Jumala olemassa, Raamattu totta ja Jeesus ainoa tie pelastukseen? Näiden ja monien muiden asioiden käsittely jatkuu epäilemättä vielä tämän kirjan jälkeenkin. Kirjan lukemalla me jokainen voimme valmistautua siihen hetkeen, jolloin on meidän vuoromme seistä todistajan paikalla.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin