Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John F. Walvoord, Mark Hitchcock: Venäjä, Islam, Israel

John F. Walvoord, Mark Hitchcock

Venäjä, Islam, Israel

Kuva ja Sana, 240 sivua

 

Israelin valtio juhli keväällä 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Ehkäpä osittain sen innoittamina markkinoille on vuoden kuluessa tullut tavallista enemmän lopun aikoja ja Israelia käsitteleviä kirjoja.

 

John F. Walvoordin ja Mark Hitchcockin kirja ”Venäjä, Islam, Israel” kuuluu kirjallisuuslajin mielenkiintoisimpaan joukkoon. Kirja sisältää päivitetyn laitoksen tohtori John F. Walvoordin vuonna 1974 julkaisemasta teoksesta. Se suomennettiin tuolloin nimellä ”Huomenna Harmagedon? Öljy ja Lähi-idän kriisi”.

 

Mikä tästä kirjasta teki niin merkittävän, että siitä on kirjoittajan kuoleman jälkeen kannattanut tehdä päivitetty ja laajennettu laitos?

 

Kysymykseen on helppo vastata. Tohtori John F. Walvoord osasi Raamatun profetioita selittäen kertoa jo 1930-luvulla hämmästyttävällä tarkkuudella Israelin valtion uudelleen perustamisen, siitä seuranneen poliittisen tilanteen ja paljon muuta, mikä on myöhemmin voitu lukea uutisotsikoista. Niinpä ei ole ihme, että myös hänen vielä toteutumattomia selityksiään kohtaan tunnetaan suurta mielenkiintoa.

 

Kirjan ”Venäjä, Islam, Israel” ovat koonneet edesmenneen kirjailijan poika John E. Walvoord kumppaninaan Mark Hitchcock. Jo kirjan nimestä voi päätellä, millaisia tulevaisuuden visioita lukijalle tarjotaan. Eikä niitä voi ohittaa hymähdellen tai sanomalla, että siinä on taas kansien välissä villejä profetioita enemmän kuin tarpeeksi! Kirja nimittäin perustelee tulevaisuudennäkynsä kovilla faktoilla, maailmantalouden tosiasioilla ja muilla todennettavissa olevilla asioilla.

 

Venäjän hyökkäys Georgiaan ei ymmärrettävästi ole ehtinyt mukaan kirjan sivuille, vaikka sekin sijoittuu luontevasti tohtori Walvoodin ajatusmalliin. Ei ihme, että tätä kirjaa on maailmalla myyty miljoonittain.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

15.5.2009 klo 06:57:44
Järvisen Reiska kirjoittaa

Kerja säväytti. Meillä on vahva ja arvaamaton naapuri. Karhu on herämässä glasnostin talviuniltaan.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin