Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John C. Maxwell: Johtajan päivän tehokkaimmat 21 minuuttia

John C. Maxwell

Johtajan päivän tehokkaimmat 21 minuuttia

Päivä (2007)

 

Puhuttaessa johtajista ja johtajuudesta kyse ei ole vain toimitusjohtajista, seurakunnanjohtajista tai järjestöjohtajista. Jokainen pienryhmän vetäjä on johtaja. Jokainen pyhäkoulunopettaja on johtaja. Jopa jokainen isä ja äiti on omassa perheessään johtajan asemassa ja vastuussa.

 

Johtajuudesta kautta maailman opettanut ja aiheesta suuren määrän kirjoja kirjoittanut John C. Maxwell on amerikkalainen pastori, yritysjohtaja ja luennoitsija, jonka tilaisuuksiin osallistuu vuosittain noin 350.000 ihmistä. Hän on väitellyt tohtoriksi ja saanut sen lisäksi viisi kunniatohtorin arvoa.

 

Hän myös luennoi johtamisesta suuryrityksissä ja urheiluseuroissa, seurakunnissa ja kansainvälisissä seminaareissa.  Miehellä on siis kokemusta ja taustaa, mistä ajatuksiaan jakaa. Näistä lähtökohdista hän on kirjoittanut kirjan ”Johtajan päivän tehokkaimmat 21 minuuttia”.

 

John C. Maxwellin mielestä johtamisessa on yksinkertaisesti kyse ajankäytöstä ja ihmissuhteista. Ja tuskinpa löytyy ainuttakaan sellaista ihmistä, joka ei voisi näissä molemmissa asioissa oppia jotain! Niinpä hän vakuuttaa, että jokaisen kannattaa kohentaa johtamistaitojaan riippumatta iästä tai asemasta. Hän uskoo, että tällaisen johtajuuden opiskelun tuloksena kehittyy hyviä isiä ja äitejä, työnantajia ja työntekijöitä, opiskelijoita ja opettajia, maallikkojohtajia ja pastoreita.

 

”Johtajan päivän tehokkaimmat 21 minuuttia” on tehokkaasti jäsennelty ja järjestelmällisesti etenevä johtamisen oppikirja. Samalla se on mielenkiintoinen sukellus Raamattuun. Käydessään läpi 21 mielenkiintoista ”johtajuuden lakia” Maxwell käyttää esimerkkeinä Raamatun henkilöitä. Heidän avullaan hän osoittaa miten hyvä johtaja toimii, ja miksi taas toiset jatkuvasti epäonnistuvat. Opiskelua tehostavat jokaisen päivän kohdalle laaditut tiivistelmät, päivän ajatukset ja päivän kysymykset. Kirja ei jätä ainuttakaan keinoa käyttämättä aktivoidessaan lukijaansa ajatteluun ja asioiden sisäistämiseen. Tärkeää kun ei ole se mitä me luemme tai opimme. Vaikutusta on vain sillä, mitä me sovellamme käytäntöön.

 

Entä mitä ovat nuo ”johtajan päivän tehokkaimmat 21 minuuttia”?

Vastaus on yksinkertainen: kun olet lukenut koko kirjan, voit käyttää päivittäin 21 minuuttia kertaamalla nuo 21 tärkeää johtamisen, ihmissuhteiden hoidon ja ajankäytön periaatetta. John C. Maxwell’in mielestä se on sijoitus, joka kannattaa!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin