Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John Burke: Täydelliset älkööt vaivautuko

John Burke

Täydelliset älkööt vaivautuko

Päivä (2009), 384 sivua

 

Kirjan ”Täydelliset älkööt vaivautuko” on kirjoittanut amerikkalaisen Gateway seurakunnan pastori John Burke. Seurakunnan jäsenet ovat kaikkea muuta kuin perinteistä seurakuntaväkeä. Nopeasti kasvavassa seurakunnassa ovat mukana juuri ne, joita useimmissa seurakunnissa pidetään kaikkein vaikeimpina ja jopa pelottavina tapauksina.

 

Kuinka Gateway seurakunta onnistui tavoittamaan rikkinäiset, syrjäytyneet, mustiin asuihin pukeutuneet, lävistyksin ja tatuoinnein koristautuneet sekä kristinuskoon aiemmin hyvin kielteisesti suhtautuneet? Miten se sai mukaan juuri ne, jotka yleensä ovat ensimmäisinä etsimässä henkisyyttä aivan muualta kuin kristillisistä seurakunnista?

 

John Burke kuvaa seurakuntaansa näin (sivu 88): ”Tämä ei ole paikka, jossa ongelmat kätketään kirkkonaamion taakse. Kun teeskentelemme olevamme täydellisiä, jäämme jumiin. Mutta kun hyväksymme toinen toisemme keskeneräisinä, saamme kaikki kaipaamaamme tukea aitoon muutokseen.”

 

Burke tuo hienolla ja suorapuheisella tavalla esille sen haasteen, jonka postmoderni aika, jota on aiheellisesti kutsuttu jopa jälkikristilliseksi ajaksi, seurakunnille esittää. Hän kertoo myös oman seurakunnan kokemusten pohjalta niistä tavoista, joilla voidaan elää todeksi sellaista kristillisyyttä, joka vetää puoleensa, nostaa selkeästi esille uskomme ytimen, mutta sallii niin sanotuissa kehällisissä asioissa monenlaisia tulkintoja ja epäilyksiä.

 

Viime aikoina lukemistani kirjoista ”Täydelliset älkööt vaivautuko” on eräs kaikkein mielenkiintoisimmista ja tärkeimmistä. Sen toivoisi kuluvan kaikkien kristityn elämästä ja seurakuntien tulevaisuudesta kiinnostuneiden käsissä.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

21.12.2011 klo 23:56:15
Pete kirjoittaa

Kirja on todella hyvä! opettava ja tuo esiin siitä mistä Suomessa ollaan vielä hiljaa seurakuntien keskellä! suosittelen jokaiselle yksilö Kristitylle, vapaaehtoisille työntekijöille, pienryhmän ohjaajille, sielunhoitajille ja pastoreille! "täydelliset älkööt vai vaivautuko" on juuri sinulle joka haluat enempi sisäisiä muutoksia etkä ulkoista loistoa ja ihailua, osta et tule pettymään, tulet kasvamaan ja kohtaamaan itsesi uudessa valossa!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin