Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John Bewere: Kunnioitus palkitaan

John Bevere

Kunnioitus palkitaan

Kuva ja Sana, 224 sivua

 

Sana ”kunnioitus” ei ole nykyään kovin korkeassa kurssissa. Meidän aikamme puhuu mieluummin yksilön vapaudesta toimia ja elää kaikkien kanssa tasaveroisena oman tahtonsa mukaan. Jopa hengellisissä tilaisuuksissa puhutaan kunnioituksesta enää hyvin harvoin. Käsitteestä on tullut jotenkin kovin epämuodikas.

 

John Bevere ei ole koskaan ollut helpon tien kulkija. Hänen kirjoissaan on toistuvasti käsitelty myös vaikeita ja epämukavia teemoja. Hänen uusi kirjansa ”Kunnioitus palkitaan” jatkaa samaa rohkeaa linjaa.

 

Kirja nostaa oivallisella tavalla esille sen, miten kaikki toimivat ja tasapainoiset ihmissuhteet perustuvat keskinäiselle kunnioittamiselle. Molemminpuolinen kunnioitus rakentaa myös seurakuntaa, tervehdyttää työyhteisöjä ja luo tasapainoa koteihin.

 

John Bevere osoittaa, miten myös Raamatun mukainen hengellinen elämä perustuu sekä Jumalan että lähimmäisen kunnioittamiselle. Kun seurakunnissa syntyy ongelmia, puhetilaisuudet latistuvat rutiiniksi, penkeissä ohjelman aikana sipistään tai puolisoiden suhde joutuu vaikeuksiin, taustalla on usein kunnioituksen puute.

 

Seurakunta, joka toimii Kristuksen ruumiina, ansaitsee rikkinäisenä ja keskeneräisenäkin kunnioituksemme. Puhuja, joka julistaa Jumalan sanaa, ansaitsee tuon sanan lähettäjän tähden täyden kunnioituksemme. Lähimmäisemme, jonka Kristus on kalliisti lunastanut, ansaitsee Jumalan lapsena kaiken kunnioituksemme, vakuuttaa Bevere. Sanojensa vakuudeksi hän nostaa esille Raamatun kohdan toisensa jälkeen todistamaan niistä valtavista lupauksista, jotka keskinäinen kunnioitus tuo tullessaan.

 

Kirjassa ”Kunnioitus palkitaan” on mukana kulttuurisidonnaisia asioita, jotka saattavat joitain lukijoita oudoksuttaa. Tavat ja käyttäytymiskoodit ovat Amerikassa joltain osin erilaisia kuin täällä Pohjolassa. Kirjan perusviestiä tällaiset yksityiskohdat eivät millään tavalla vesitä. Jumalan ja toinen toistemme kunnioittaminen kannattaisi totisesti nostaa jälleen kunniaan”Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

15.7.2009 klo 19:51:44
kirjoittaa

Rankka, epämukava, täyttä asiaa! Älä kuittaa kirjan lukemista pelkällä amenella vaan ala toimia uudella tavalla. Ja toden totta: muutos kannattaa ja se huomataan!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin