Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John Bevere: Pelon murtaminen

John Bevere

Pelon murtaminen

KKJMK (2007)

 

John Bevere on amerikkalainen evankelista, suurten painosmäärien kirjailija ja kysytty puhuja. Lisäksi hänen perustamansa järjestön viikoittaisia televisio-ohjelmia lähetetään peräti 214 maassa.

 

John Bevere on vieraillut Suomessakin ja monia hänen kirjoistaan on käännetty myös suomeksi. Tällaisia ovat mm. ”Voitto erämaassa”, ”Saatanan syötti”, ”Lähestykää Jumalaa” ja ”Palava sydän”.

 

Beveren kirjoista tuorein pohtii kannesta kanteen pelkoa. Kirjan suomalainen nimi on ”Pelon murtaminen”. Alkuperäisen nimen ”Breaking Intimidation” tarkempi käännös olisi ”Pelottelun murtaminen”.

 

Mitä eroa näillä nimillä on? Pelko on sisällämme vallitseva tila. Pelottelussa on aina mukana joku, joka haluaa saada meidät pelkäämään. John Beveren kirjassa tuo joku on saatana.

 

”Pelon murtaminen on hyvin tehty ja mielenkiintoinen kirja. John Bevere kirjoittaa selkeästi ja kohtikäyvästi. Hän perustelee sanottavansa huolellisesti Raamatun teksteillä ja havainnollistaa asiat esimerkeillä.

 

Heti ”Pelon murtaminen” kirjan ensimmäisillä sivuille kerrotaan, mistä on kysymys. John Bevere sanoo, että pelko tuli synnin mukana maailmaan. Kun Aatami sortui syntiin, pelko astui ihmisen elämään. Jeesus, Immanuel, ”ihmiseksi ilmestynyt Jumala” puolestaan tuli palauttamaan meidän asemamme Jumalan edessä ennalleen, voittamaan pelon ja kuoleman.

 

Kirjassaan John Bevere sanoo lukemattomien kristittyjen taistelevan pelkoa vastaan. Suurin osa kuitenkin kampailee pelon seurauksia, eikä sen alkusyytä vastaan. He menevät sielunhoitajien luo oppiakseen tulemaan toimeen pelkojensa kanssa. Toiset alistuvat elämään pelon orjina kammoten lopulta jopa vapauden toivomistakin. Jotkut pakenevat ja eristäytyvät ihmistä ja tilanteista, jotka voivat laukaista heidän pelkojaan.

 

”Pelon murtaminen” on erittäin rohkaiseva ja ajatuksia herättävä kirja. Mutta John Bevere ei tyydy tähän. Hän haluaa saada lukijansa voittamaan pelkonsa, ravistelevan itsensä irti masennuksesta ja toivottomuudesta sekä ottamaan Jumalan antamat lahjat rohkeasti ja pelkäämättä täysimääräisesti käyttöön.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

21.3.2010 klo 14:11:16
sanomasta rohkaistu kirjoittaa

Kirjan sanoma oli todella rohkaiseva ja valaiseva ja pidin hänen esimerkeistään, jotka tukivat kirjan Raamattuun pitäytyvää opetusta. Kuinka joku voi olla pettynyt? Jos Beverillä on näin toimivia henkilökohtaisia esimerkkejä niin olen kiinnostunutlukemaan niistä. Mikäli nimi johti harhaan niin "Kirjan alkusanoissa" on kyllä kohderyhmäksi ilmoitettu "sanoma Kristuksen seurakunnalle". Kiitos John Beverille mahtavasta ja rohkaisevasta kirjasta.26.6.2009 klo 18:23:49
riska kirjoittaa

olin pettynyt. minusta kirja kertoo siitä, miten erinomainen Bevery on. Hän kertoo, siitä, miten hän tulee paikalle/paikkakunnalle ja Jumala puhuu hänelle ja hänen kauttaan... ei ole oppikirja, vaan omaelämnkerta. ajattelin alunperin että ostan vähitellen kaikki hänen kirjansa, sarjan. mutta enpä ostakaan.9.6.2009 klo 13:57:21
kirjoittaa

Taas yksi kirja jonka nimi johti harhaan! Ostin kirjan nuorille uskoville sielunhoidolliseksi, rohkaisevaksi lukemiseksi. Lukaistessani sitä tarkemmin huomasinkin kohderyhmän olevan seurakuntaa eri vastuutehtävissä palvelevat aikuiset uskovat. Pidin kirjan itse ja huomasin sanoman olevan tosi tärkeä erityisesti suomalaisille: palvele siinä auktoriteetissa jonka olet Herralta saanut! Älä pelkää äläkä mielistele ihmisiä!
Kannattaa lukea ja ottaa sanoista vaari!

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin