Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

John Bevere: Näinkö sanoo Herra?

John Bevere
Näinkö sanoo Herra?
KKJMK (2008), 222 sivua

 

Amerikkalaisen kirjailijan ja julistajan John Beveren uusin kirja on nimeltään ”Näinkö sanoo Herra?”. Kuten kirjan nimestä jo saattaa arvata, tässä kirjassa liikutaan profetioiden ja henkien erottelemisen herkällä alueella.

 

Paavalin parhaiden armolahjojen joukkoon listaamia profetioita harrastetaan nykyään paljon. Niitä kuulee kokouksissa ja niitä saapuu sähköpostissa. Myös monet yksittäiset kristityt jakavat rukoustilanteissa herkästi profetioita.

 

Profetioihin liittyy kuitenkin myös hankalia kysymyksiä: Kuinka voimme tietää, mitkä niistä ovat oikeita ja mitkä vääriä? Mikä ilmaisee, puhuuko profetoiva Herralta saamaansa asiaa vai jotain, mikä on syntynyt hänen omissa ajatuksissaan? Ja mitä meidän pitäisi tehdä silloin, kun me alamme epäillä saamamme viestin alkuperää?

 

John Bevere on tiukasti Raamattuun sitoutunut mies. Jatkuvat esiintymiset eri puolilla maailmaa ovat muovanneet hänestä selkeäsanaisen ja johdonmukaisen opettajan. Niinpä myös tämä hänen uusin kirjansa käy arkailematta asian ytimeen ja käsittelee aihetta rohkeasti. Hän myös korostaa profeetan perustehtävää, ihmisten kutsumista parannukseen ja palaamaan takaisin Jumalan yhteyteen.

 

Aiempien John Beveren kirjojen tavoin myös tämä kirja on kirjoitettu seurakunnan näkökulmasta. Hän toteaa, että jos me puhumme seurakunnalle sitä, mitä ihmiset haluavat kuulla, sen kustannuksella, mitä he tarvitsevat, me heikennämme seurakuntaa. Paimenen tehtävänä on paitsi ruokkia myös suojella ja varoittaa laumaansa.

 

”Näinkö sanoo Herra?” on hyödyllistä ja hengelliseen raittiuteen opastavaa luettavaa sekä profetioita käyttäville että niitä vastaanottaville.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

23.1.2011 klo 17:29:20
Jope.48. kirjoittaa

> Mutta mitä sanoo Raamattu.Hebr.1:1-2. Sittenkuin Jumala muinoin monesti ja monella tapaa oli puhunut isille profeettain kautta, on hän näinä viimeisinä päivinä puhunut meille Pojan kautta, jonka hän on pannut kaiken perilliseksi,jonka kautta hän myös on maailman luonut. Luuk.16:16. Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin. Jos ymmärrän Jumalan sanan oikein, niin tässä ajassa on vain vääriä profeettoja, joista Jeesus varoitti.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin