Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Johanna Välimäki: Ahistaa!

Johanna Välimäki

AHISTAA! Mistä apu nuoren ahdistukseen

Uusi Tie, 80 sivua

 

Tarjolla on runsaasti kirjoja, joissa sedät ja tädit antavat hyvää tarkoittavia ohjeita nuorisolle. Aikuisten kirjoittamia kirjoja lukevat usein lähinnä aikuiset, mikä ei tietysti ole sinänsä paha asia.  Tarvitsevathan myös vanhemmat, opettajat ja nuorten parissa työtä tekevät toki rohkaisua ja opastusta nuorison kohtaamiseen ja käytännön tilanteista selviytymiseen.

 

Nuorten toisilleen kirjoittamia syvällisiä kirjoja on sitä vastoin erittäin vähän. Nyt tähän on saatu korjausta. Lahtelaisen Johanna Välimäen kirjoittama ”AHISTAA! Mistä apu nuoren ahdistukseen” on nuoren toisille nuorille kirjoittama avoin, rohkea ja monipuolinen teos.

 

”Ahistaa!” on monella tavalla onnistunut kirja. Nuoren toisille nuorille kirjoittamana se puhuu samalta tasolta ollen aitoa vertaistukea. Kirja on luonteva ja uskottava.  Siinä on vältetty sortuminen ylikorostuneeseen nuorten kieleen, joka vaivaa joitain aikuisten nuorille kirjoittamia oppaita.

 

”Ahistaa!” käy läpi masennuksen eri puolet, availee syitä, auttaa eteenpäin harhapolkujen seurauksista. Tämä tehdään vakuuttavaksi kirjaamalla mukaan nuorten omia kertomuksia. Kirjassa käsitellään koulukiusaamista, päihteitä, erilaista hyväksikäyttöä ja monia muita arkoja asioita. Eikä Johanna kirjoita vain ulkopuolisena, ikään kuin kehän laidalta. Hän panee rohkeasti itsensä likoon kertoen hyvin avoimesti omista kompuroinneistaan, taisteluistaan ja kaiken sen jälkeen Jeesuksen kautta löytyneestä voitosta.

 

”Ahistaa!” sopii erittäin hyvin murrosikää lähestyvälle, sen pyöritykseen jo joutuneelle sekä tuon kuoppaisen vaiheen jälkimainingeissa tasapainoilevalle nuorelle. Yhtä terveellistä ja silmiä avaavaa luettavaa kirja on myös kyseisen kohderyhmän vanhemmille, opettajille ja muille kasvattajille. Monet asiat avautuvat aivan eri tavalla, kun niistä kerrotaan tavallaan sisäpuolelta.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

1.11.2011 klo 16:55:41
Kirjailija? kirjoittaa

Mistä voi tietää onko hyvä kirjoittaja? Mistä vois tietää, että joku yhtiö suostuisi kustantamaan kirjan jonka on kirjoittanut 13 vuotias? Onko joku paikka jonne voi lähettää jonkun kirjoitetun pätkän tai novellin? Haluaisin tietää onko mulla mitään mahdollisuutta saada julkaistua omaa kirjaa ilman mitään ihmeellisiä kursseja.17.1.2010 klo 20:31:14
Vianto Tarja kirjoittaa

Kiitos tästä kirjasta kirjoittajalle sillä haastattelun perusteella ostin kahdelle nuorelle jotka ovat juuri masennuksessa ja kertoivat viiltelevänsä itseään Toinen sanoi lukeneensa samalla istumalla ja pitäneensä lukemastaan.Toinen sanoi tarvitsevansa juuri tätä kirjaa.
Siunausta tekijälle myös esittelijälle Ajankohtaisuus ja se että omakohtaisesti on koettu sekä on vielä suomalainen koskettaa erillaisissa aiheissa kuin aiheissa Saakoon johdatus olla edelleen kirjallisuutta esitellessä
27.12.2009 klo 21:17:06
Heidi kirjoittaa

Johanna Välimäen kirja oli mielestäni erittäin hoitava ja toivoa antava kirja nuorille.Johannan kerronta oman elämänsä kivuista ja avun löytyminen jeesuksen avulla oli erittäin koskettavaa luettavaa.Itse työskentelen varhaisnuorten parissa joten kirja oli työnkin kannalta hyvä lukukokemus.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin