Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Johanna ja Juha Tanska: Silitä kissaa

Johanna ja Juha Tanska

Silitä kissaa, Hengellisiä harjoituksia hengästyneille

Kirjapaja, 112 sivua

 

Australiassa tehtiin 1990-luvun alussa tutkimus, joka todisti lemmikkieläinten omistajilla olevan muita alemman kolesterolitason. Amerikkalainen tutkimus puolestaan todistelee, että lemmikin omistavilla vanhuksilla on vähemmän lääkärissäkäyntejä kuin muilla vanhoilla ihmisillä. Lemmikkieläinten kanssa seurustellessa stressi vähenee, verenpaine pysyy kurissa ja mielikin on virkeä.

 

Johanna ja Juha Tanskan kirja ”Silitä kissaa, Hengellisiä harjoituksia hengästyneille” liikkuu hieman samoissa maisemissa. Sen neljäkymmentä hengellistä harjoitusta löytävät kiireettömän ja hengelliselle mietiskelylle otollisen lähtökohdan mm. kissan silittämisestä. Myös paidan tai toisen ihmisen silittäminen, hartioiden rentouttaminen, tuleen tuijottaminen, huopaan kääriytyminen tai jonkun raamatunjakeen lukeminen auttavat samalla tavalla.

 

Kirja toteaa, että monet meistä elävät alituisen kiireen ahdistamina. Aikataulut kaatuvat päälle. Näin voidaan elää pitkään, mutta sitten vastarinta herää. Nyt seistään tässä hiljaa ainakin puoli minuuttia ja nautitaan auringosta! Opetellaan olemaan ja elämään juuri tätä hetkeä.

 

Johanna ja Juha Tanska kertovat, miten tuollaisen kerrostalon nurkalla vietetyn kapinatuokion seurauksena syntyi kirja hengellisistä harjoituksista. Niitä voi suorittaa kesken päivän kiireiden ja arjen askareissa. Pienistä asioista voi oppia tekemään suuria löytöjä. Kun mukaan vielä lisättiin aiheeseen liittyviä valokuvia, tuloksena oli kaunis pieni kirja, jonka parissa voi opetella löytämään läsnäolon ja pysähtymisen taidon. Ne kumpikin ovat asioita, joista nykyään puhutaan paljon, kaivataan vielä enemmän mutta tiedetään perin vähän.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin