Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Joel Osteen: Tule hyvästä paremmaksi

Joel Osteen

Tule hyvästä paremmaksi

Kuva ja Sana, 364 sivua

 

Tunnetulla amerikkalaisella pastorilla ja kirjailijalla Joel Osteenilla on selvästi rohkaisemisen armolahja. Ensimmäisessä kirjassaan ”Elämän paras nyt” hän neuvoi meitä irrottautumaan menneen haikailusta ja tulevan pelkäämisestä sekä elämään täyttä elämää tämän hetken mahdollisuuksien keskellä.

 

Uusi kirja ”Tule hyvästä paremmaksi” jatkaa samalla polulla. Se haluaa innostaa lukijaa löytämään piilevät kykynsä. Asiaa käydään jälleen läpi seitsemän pääluvun ja lukuisten alalukujen muodossa. Opetellaan jatkamaan sinnikkäästi eteenpäin ja suhtautumaan myönteisesti omaan itseen. Kehitetään parempia ihmissuhteita ja tottumuksia. Hyväksytään se paikka ja tilanne, johon me itse kukin olemme syntyneet. Lopuksi vielä kehitetään sisäistä elämää ja opetellaan olemaan innostuneita elämästä jota me itse kukin juuri nyt elämme.

 

Kuulostaako kovin yksinkertaiselta?

 

Sitä se loppujen lopuksi on, jos luotamme Jumalan rakkauteen ja niihin siunauksiin, joita hänellä on varattuna elämäämme. Luottamuksen kautta pääsemme vähitellen irti vaikeuksiimme tuijottamisesta ja itsemme vähättelystä. Elämä uskaltaa avautua ulospäin ja silloin tulevat mahdollisiksi myös ne siunaukset, kutsumukset ja hyvät teot, jotka Jumala on jo ennalta meitä varten valmistanut.

 

Amerikkalaisia kirjoja arvostellaan usein siitä, että niissä asiat esitellään kovin helposti ratkaistavina. Kun toteutat nämä seitsemän kohtaa, niin tulet onnelliseksi. Tohdin silti väittää, että tällainen konkreettinen ja esimerkein höystetty tapa opettaa on useimpien meidän kohdalla tehokkaampi kuin sellainen, missä asioita pyöritellään laajasti ja akateemisesti tyyliin toisaalta ja toisaalta. Jos joku kysyy tietä johonkin kaupunkiin, on parempi antaa selkeät ohjeet sotkematta mukaan tietoja muista vaihtoehdoista tai reitin historiasta.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin