Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Joel Osteen: Elämän paras nyt

Joel Osteen

Elämän paras nyt

Kuva ja Sana, 352 sivua

 

Joel Osteen on suuren ja nopeasti kasvavan teksasilaisen seurakunnan johtaja. Hänen puheitaan kuuntelee sunnuntaisin paikan päällä noin 30.000 henkeä. Lisäksi niitä televisioidaan eri puolille maailmaa.

 

Joel Osteenin perusviesti on rohkaiseminen. Hän haluaa rohkaista kuulijoitaan ja lukijoitaan ottamaan itseään ja elämäänsä niskasta kiinni ja suuntaamaan katseensa vaikeuksien sijasta Jumalan tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jos me emme usko itseemme, niin miksi kenenkään muunkaan pitäisi? Jos uskomme jatkuvasti epäonnistuvamme, niin tuomitsemme itse itsemme epäonnistujaksi.

 

Joel Osteenin kirja ”Elämän paras nyt” tarjoilee lukijalleen seitsemän ohjetta, joiden tavoitteena on auttaa rauhan ja tasapainon rakentamisessa oman sisimmän, lähimmäisten ja Jumalan kanssa.

 

Nuo seitsemän asiaa ovat:

  • Uusi näkökulma elämääsi
  • Terve itsetunto Jumalan evankeliumista
  • Omien ajatusten ja sanojen voima
  • Vapaus menneisyydestä
  • Vastoinkäymisten koulusta voimaa elämään
  • Antaa ja saada
  • Onni on valinta.

 

Kirja ”Elämän parasta nyt” keskittyy nimensä mukaisesti hyviin asioihin. Ristin ja kärsimyksen teologiaa tai tuhkakasassa istuvaa ja saviruukun palalla paiseitaan raaputtelevaa Jobia kirjasta on turha etsiä. Kärsimyksen ongelman pohtimisen sijasta lukijalle tarjotaan kannustavia esimerkkejä, hyviä käytännön neuvoja sekä rohkaisua oman elämänsä laadun parantamiseen.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

1.7.2016 klo 20:12:26
maallikkosaarnaaja.com kirjoittaa

Oliko apostolien "elämän paras nyt" kun heitä vainottiin ja lopulta kaikki tapettiin väkivaltaisesti, paitsi Johannes, joka kuoli patmoksen vankisaarella. Hyvä aiheeseen liittyvä kuva http://www.contemporarycalvinist.com/2008/01/timelessness-of-osteens-message.html17.1.2012 klo 06:47:39
Leena kirjoittaa

'Joel Osteen saying God accepts homosexuals into heaven.'
http://www.youtube.com/watch?v=B4i-00c32J4&feature=uploademail22.9.2009 klo 20:43:23
Ken kirjoittaa

Matteus 7:15
"Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia."16.6.2009 klo 08:07:22
Ristiään kantava kirjoittaa

Tällainen kirja on hyvä ja rohkaiseva silloin, kun asiat ovat hyvin tai edes kohtuullisessa kunnossa. Jos elämässä on suuria taakkoja, kirjasta voi välittyä aika menestysteologisia vireitä.
Kristitty saa olla iloinen ja onnellinen, mutta kristitty joutuu usein myös psalmin 23 pimeisiin laaksoihin, joissa ei hymyä ja menestyksen huumaa löydy.
Löytyyköhän edes sellaisia, joiden elämä on aina ollut aurinkoa ja myötätuulta?26.5.2009 klo 09:22:23
Salme Kaikusalo kirjoittaa

Minunkin mielestäni tämä kirja on todella lukemisen arvoinen, etenkin suomalaiselle ihmiselle. Miksi? Siksi, että me suomalaiset olemme helposti alavireisiä ja tämä kirja luo uskoa siihen, että elämässä on toivoa ja että Jumala auttaa.
Kirjan tekstissä heijastuu kirjailijan oma lapsuus, joka on ollut hoitava ja terveet rajat lempeästi asettava. Siltä pohjalta myös teksti on lempeää ja laupiasta, totuudesta tinkimättä.
Suosittelen lukemaan!21.4.2009 klo 12:15:39
Sari Savela kirjoittaa

Kirja on ollut tavattoman innostava ja rohkaiseva lukukokemus. Haluan oppia jotakin Joel Osteenin asenteesta. Jumala on hyvä ja hänellä on hyvä tahto lapsiaan kohtaan. Rohkaisua ja kannustusta tarvitaan paljon Suomen siionissa.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin