Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jasu Markkanen: Jalo soturi

Jasu Markkanen

Jalo soturi

Päivä (2007)

 

Jasu Markkasen kirja "Jalo soturi" on selkeä ja käytännöllisesti kirjoitettu taisteluopas jokaiselle Kuningas Jeesuksen soturille. Lisäksi se on todella erinomaista materiaalia pienryhmän työskentelyyn.

 

Kirja punoo onnistuneesti yhteen teoriaa ja käytäntöä, kuultua Jumalan sanan julistusta ja arkista elämäämme.  Kirjan eräänlaisena lähtökohtana on Efesolaiskirjeen 6. luvun jakeet 16-17.

 

Kirja haastaa lukijansa ja tekstin äärellä työskentelevän pienryhmän etsimään vastauksia tärkeisiin kysymyksiin: Millaista elämää Jumala on tarkoittanut Jeesuksen kalliisti lunastamat elämään? Miten elämässämme toteutuu Jeesuksen omilleen antama tehtävä? Mistä kristinuskossa on käytännössä kysymys? Miksi, milloin ja mihin tuota Efesolaiskirjeessä lueteltua varustusta arjen keskellä oikein tarvitaan?

 

Jasu Markkasen tekstissä on nuoruuden intoa. Sanottavansa hän perustelee hyvin käyttäen runsaasti viittauksia Raamattuun, mikä tekee kirjasta erinomaisen pienryhmämateriaalin.

 

Kirjassa on myös laaja ja perusteellinen lähdeluettelo sekä jokaisen luvun lopussa tiivistelmän kaltainen kysymyssarja, joka haastaa lukijaa soveltamaan oppimaansa omassa elämässään.

 

Kirjassa ”Jalo soturi” kaiken keskipisteenä on Kuningas Jeesus ja hänen omilleen antama tehtävä. Kaikki on valmiina. Pyhä Henki on valmiina varustamaan meidät taisteluun. On vain noustava ylös, uskaltauduttava liikkeelle ja asetettava tavoitteeksi jalon soturin elämä.

 

Suosittelen kirjaa lämpimästi pienryhmämateriaaliksi sekä myös jokaiselle yksittäiselle Kuningas Jeesuksen soturille.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin