Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jari Rankinen: Evankeliumin tähden

Jari Rankinen

Evankeliumin tähden

Kustannus Arkki, 99 sivua

 

Jari Rankisen kirja ”Evankeliumin tähden” antaa kasvot ajankohtaiselle ja kirkkoa rajusti ravistelleelle asialle, jonka nimi on ”virkakysymys”. Voiko nainenkin olla pappi, vai kuuluuko papin virka pelkästään miehelle?

 

Media on nostanut naispappeuskiistan erääksi kärkihahmoksi Jari Rankisen. Kirjassaan hän kertoo, mitä Vammalassa tapahtui, kuinka asiat etenivät ja millaisia taisteluita hän on kaiken keskellä joutunut käymään. Samalla Jari Rankinen pohtii, mitä evankelis-luterilaisella kirkolla on edessään tulevina aikoina.

 

”Evankeliumin tähden” on tärkeä ja lukemisen arvoinen kirja riippumatta siitä, mitä mieltä itse kukin on virkakysymyksestä. On hyvä välillä kaivautua asiaan lehtiotsikoita ja yleisönosastojen tunnepitoisia kirjoituksia syvemmälle.

Ja mitä kirjasta ja koko asiasta jää käteen?

 

Jäljelle jää pettymys ja suru siitä, että ristiriita Raamatun tulkinnasta on saanut kasvaa elämää ja kristittyjen yhteyttä suuremmaksi riidaksi. Suru siitä, että kiistan johdosta kirkko sysii syrjään sellaisia, jotka tuntevat olevansa syvästi sitoutuneita sekä kirkkoonsa että Raamatun sanaan.

 

Jos tässäkin asiassa olisi löytynyt molemmilta puolilta hieman hyvää tahtoa ja nöyryyttä, asiaan olisi varmasti voitu löytää joku nykyistä rakentavampi ja kristittyjen yhteyttä rakentava eikä repivä ratkaisu.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

20.2.2010 klo 06:58:51
Murheelliseksi menee kirjoittaa

Kirja oli erittäin hyödyllistä luettavaa. Jari Rankisen ja muiden samaan tilanteeseen joutuneiden ajatukset ja koettelemukset saivat kasvot.

On surullista, että kirkosta joutuvat sivuraiteelle ja jopa ulos ne,jotka tuntuvat olevan kaikkein sitoutuneimpia Raamatun sanaan. Minulla itselläni ei ole mitään naispappeja vastaan. Vastustan silti jyrkästi Jarin ja kumppanienesa sortamista ja puolustan kaikin tavoin heidän oikeuttaan olla kirkon sisällä eri mieltä kuin itse olen.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin