Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jani Kairavuo, Kari Kanala: Raamis testaa

Jani Kairavuo, Kari Kanala

Raamis testaa

Kirjapaja 2013                                                

 

Etteikö Raamatusta ja Pyhistä Salaisuuksista voisi muka puhua tavallisella kielellä ja hauskasti pyhyyden ja uskottavuuden siitä kärsimättä? Tämä kannesta alkaen hauskasti – tai pitäisikö sanoa nuorekkaasti – kuvitettu kirja on vailla kaikkea ryppyotsaisuutta ja kaanaankielisiä kliseitä.

 

Rennoista otteestaan huolimatta kirja haastaa lukijaa häikäilemättömän suoraan ja lainkaan ujostelematta. Jo kirjan takakannessa kysellään, millaista on elää nyky-Suomessa Raamattu oppaanaan? Karri ja Janne ryhtyvät testaamaan, miten käy kun myy kaiken ja antaa rahat köyhille tai kun nakkikioskin jonossa kääntää toisenkin posken.

 

Kirja tarjoaa kahdeksantoista raamatuntyöskentelykokonaisuutta.  Mukana on keventäviä tarinoita, monenmoista pohdittavaa, mahdollisuutta itsensä testaamiseen, rukousta ja paljon tietoa. Lukujen yhteydessä on jopa käsitellystä aiheesta nousevia musiikkiehdotuksia. Se ei ole kovin tavallista perusolemukseltaan varsin hiljaisissa kirjoissa.

 

Raamis testaa saa hyvälle tuulelle, vaikka lukija huomaisi ohittaneensa jo aikoja sitten sen varsinaisen kohderyhmän. Sisältö on jaettu kolmeen päälukuun: Jumala, rakkaus ja kuolema. Niiden sisällä on elämälle maistuvaa tuoretta pohdintaa, aitoa etsintää ja rukouksin höystettyä oikean elämän polun etsintää.

 

Erinomainen kirja seurakuntien nuorisotyöhön, nuorten aikuisten raamattupiireihin ja miksei myös meille varttuneemmille kertomaan, millainen lähestymiskulma nuorisolla on vanhoihin tuttuihin ja ikiaikaisiin asioihin.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin