Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jan Godfrey, Gail Yerrill: Suuret ja pienet eläimet

Jan Godfrey, Gail Yerrill,

Suuret ja pienet eläimet

Päivä, 2013

 

 

Raamattua voi opettaa lapselle monella tavalla. Kirja ”Suuret ja pienet eläimet” tarjoaa siihen erään hauskan ja myös näyttävän tavan. Kirja ei ole vain mikä tahansa eläintarinoita lapsille kertova kaunis kuvakirja. Kaikkien eläinten mukana tulee aina myös jokin Raamatun kertomus.

 

Liikkeelle lähdetään alusta eli paratiisista, missä kaikki oli kaunista ja sopu täydellinen. Seuraavaksi nähdään, miten käärmeen viekkaat houkutukset tekivät idyllistä lopun. Käärmeen julma ilme sekä Aatamin ja Eevan murheelliset katseet kertovat jo paljon, vaikka tekstistä ei lukisi riviäkään.

 

Nooan arkki eläimineen kuulu tietysti myös asiaan. Mukaan kertomuksiin on otettu myös faaraon palatsissa terrorisoivat sammakot, profeetta Eliaa Keritin purolla ruokkineet korpit, Danielin tapaamat leijonat sekä Joosefin ja Marian majapaikakseen saaman tallin eläimet. Kun vielä tutustutaan tietäjien kameleihin, ja Jeesuksen ratsunaan käyttämään aasiin, Pietarille kiekuneeseen kukkoon, niin jäljellä on enää vain niin hurja määrä kaloja, että verkotkin siinä jo repeilivät.

 

Tällainen kirja sopii erinomaisesti vanhempien (tai isovanhempien) ja alle kouluikäisten lasten yhteisiin hetkiin. Ei muuta kuin lapsi polvelle ja yhdessä Raamatun eläimistöön tutustumaan!Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin