Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jackie Pullinger: Lohikäärmeen ajo

Jackie Pullinger

Lohikäärmeen ajo

Päivä, 298 sivua

 

Jackie Pullingerin kirja ”Lohikäärmeen ajo” on ilmestynyt ensimmäisen kerran suomeksi jo vuonna 1980. Sen jälkeen kirjasta on otettu yhteensä peräti viisi painosta. Tuorein painoksista on tältä vuodelta.

Mikä tekee tästä pian kolmekymmentä vuotta vanhasta kirjasta niin merkittävän, että siitä on kannattanut tehdä yhä uusia painoksia? Selitykseksi ei riittäne se, että Jackie Pullinger on tämän vuoden aikana vieraillut Suomessa.

Oleellista on se, että ”Lohikäärmeen ajo” perustuu hyvin erikoisiin ja puhutteleviin todellisiin tapahtumiin. Nuori englantilainen tyttö sai sydämelleen kutsun lähetystyöhön, kolkutteli turhaan monien lähetysjärjestöjen ovia ja lähti viimein omin päin maailmalle päätyen Hongkongin huonomaineisimpaan osaan Walled Cityyn. Siellä hän aloitti lähetystyönsä prostituution, peliluolien, rokollisliigojen ja kaikenlaisen saastan keskellä.

Kirja vie lukijan maailmaan ja olosuhteisiin, joista me tiedämme tuskin mitään. Kaiken sen keskellä Jackie kertoo Jeesuksesta, eikä anna periksi, vaikka tehtävä tuntuu toivottomalta. Vähitellen rakkaus, jota hän osoittaa kaikkein kurjimpiakin kohtaan, murtaa sydämiä. Syntyy erikoinen entisten rikollisten ja prostituoitujen rosoinen ja epäsovinnainen seurakunta, jota keskiluokkaiset kunnon kristityt kavahtavat.

”Lohikäärmeen ajo” on vavahduttava ja myös vaikuttava lukukokemus. Se on väkevä todistus evankeliumin voimasta ja siitä, mitä voi tapahtua, kun joku antautuu kokonaan Jeesuksen käyttöön. Rohkean nuoren naisen tarina on monet painoksensa ansainnut!Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

12.6.2018 klo 00:58:57
Jukka-Pekka Hätälä kirjoittaa

Koskettava kirja9.3.2011 klo 18:35:49
Olle kirjoittaa

Sykähdyttävä tarina, joka ei jätä lukijaansa kylmäksi!6.11.2010 klo 18:19:56
Miia kirjoittaa

Ostin lahjaksi ystävälleni ja luin sen ennen kuin annoin sen. Olin tosi tyytyväinen ostokseeni, kannatti ehdottomasti ostaa.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin