Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Jaakko Heinimäki: Suomen lasten Raamattu

Jaakko Heinimäki, Christel Rönns

Suomen lasten Raamattu

Otava, 296 sivua

 

Kaupoista löytyy valtava määrä lapsille tarkoitettuja Raamattuja. Valikoimaa on isoista ja upeasti kuvitetuista kirjoista vauvaikäisten paksukantisiin kirjasiin saakka.

 

Jaakko Heinimäen kirjoittama ”Suomen lasten Raamattu” tuo tähän valikoimaan uuden ja hyvin raikkaan vaihtoehdon lisää. Kolumnistina, kirjailijana, käsikirjoittajana ja toimittajana tunnetuksi tullut Jaakko Heinimäki on lähestynyt Raamatun kertomuksia samaan aikaan kunnioittaen ja huumorin pilke silmäkulmassaan. Eivätkä nämä kaksi täysin vastakkaisilta tuntuvat käsitteet ole kirjassa suinkaan joutuneet törmäyskurssille. Heinimäki osoittaa vakuuttavasti, että uskon asioista voi alkuperäistä sisältöä ja sanomaa kunnioittaen kertoa iloisesti, elävästi ja huumoriakin viljellen.

 

”Suomen lasten Raamattu” tarjoaa lukijalleen monia hauskoja huumorin hetkiä. Toisaalta sen ääressä voi myös kokea hyvin syvältä koskettavia liikutuksen tunteita, kun ehkä hyvinkin tuttuun tekstiin avautuu aivan uusia ja kohti käyviä näkymiä.  Mainiona esimerkkinä tästä ovat Vanhan testamentin sivuilla vastaan tulevat tutut profeetat, joiden sanonnat ovat tässä kirjassa letkeästi tätä päivää mutta sanojen sisältö entinen.

 

”Suomen lasten Raamattu” on erinomainen kirja lapsille ja kaikille lapsenmielisille. Erinomaisen kerronnan ja hauskojen oivallusten parissa viihtyvät varmasti sekä lapset että heidän vanhempansa.

 

Oman tärkeän lisänsä kirjaan tuo Christel Rönns’in kuvitus, joka on erittäin hyvin linjassa Heinimäen hauskan tekstin kanssa. Lehdistössä erinomaiset arviot saanutta kirjaa on jo ennätetty kutsu kulttuuriteoksi. Kirja on myös saatavana Elsa Saision lukemana 7 cd-levyn mittaisena äänikirjana vaikkapa perheen yhteisillä matkoilla autossa kuunneltavaksi. Enpä lainkaan ihmettelisi, jos tämä kirja aikanaan valittaisiin vuoden 2009 kristilliseksi kirjaksi.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin