Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Ilkka Puhakka: Taivaan mitta

Ilkka Puhakka

Taivaan mitta, Efesolaiskirjeen näköaloja

Päivä, 127 sivua

 

Kuuntelepa tätä. Näin runollisesti kuvaa kirjansa aihetta tämän kerran ensimmäisen kirjan kirjoittaja: ”Efesolaiskirje on kuin korkea vuori, jonka laelta voi katsella kokonaiskuvaa Paavalin opetuksesta.”

 

Kirja on Ilkka Puhakan ”Taivaan mitta, Efesolaiskirjeen näköaloja”. Se perustuu Ilkka Puhakan teksteihin ja raamattutunteihin, jotka on kirjaksi toimittanut Marketta Vaismaa.

 

Ilkka Puhakka tunnetaan Kansan Raamattuseuran evankelistana, todellisena ilosanoman julistajana. Hänen julistamansa Jeesus ei kutsu seuraajiaan istumaan apaattisina kirkkojen penkeissä vaan elämään täyttä elämää hymyssä suin armon ja Herramme rakkauden varassa.

 

Ilkka Puhakan teksteissä kuuluu eletyn rikkaan elämän ääni. Hän on tavannut työssään valtavasti epäilijöitä, etsijöitä ja toki myös uskossaan vahvoja. Vaikuttavimmat ja vaativimmat kohtaamiset lienevät tapahtuneet itärajan taakse tehdyillä retkillä, kun hän on vieraillut Venäjän vankiloissa viemässä kalterien taakse sekä aineellista että hengellistä apua.

 

Tästä lähtökohdasta juuri Efesolaiskirje sopii erityisen hyvin Ilkka Puhakan tutkittavaksi. Onhan Paavali kirjoittanut sen vankina ollessaan. Tästä vankeuden näkökulmasta Ilkka Puhakan kirja myös lähtee liikkeelle. Vankilassa tavatut ihmiset ja tapaamisten herättämät ajatukset kulkevat mukana läpi kirjan.

 

Ilkka Puhakka toteaa vankilan olevan paikka, jossa asiat ja koko elämänpiiri rajautuvat ja pelkistyvät. Tuollaisessa tilanteessa jotkut murtuvat ja taantuvat. Toisille vankila voi olla henkisen kasvun ja selkeämmän ajattelun paikka. Apostoli Paavalin Ilkka Puhakka nimeää viimeksi mainittuun joukkoon. Paavali, joka oli itse vankina ja todellisten kaltereiden takana, julisti kirkasta ja vapauttavaa evankeliumia kaikille synnin vangiksi joutuneille.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin