Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hermes Falcão Jr.: Jumalan valtakunnan voima

Hermes Falcão Jr.

Jumalan valtakunnan voima,

Opi toimimaan Jumalan yliluonnollisessa voimassa

TV7 Kustannus, 2017

 

Uuteen nuorien pastoreiden ja evankelistojen sukupolveen kuuluvan kirjoittajan teesit haastavat napakasti lukijoita ja heidän seurakuntiaan. Hermes Falcão Jr. kyselee, elämmekö me Jumalan valtakunnan elämää vai tämän maailman elämää? Leikimmekö me omia seurakuntaleikkejämme, vai kuulummeko me Jeesuksen maailmanlaajuiseen seurakuntaan, joka elää valtakunnan elämää?

 

Valtakunnan elämä, josta Hermes Falcão Jr. kirjoittaa, tarkoittaa sitä, että Jumala on edelleen valmis myös vahvistamaan julistamamme sanan ihmeillä ja merkeillä, jos me rohkenemme siihen uskoa ja sitä kokosydämisesti pyytää.

 

Ihmeet ja merkit, joista Raamatussa puhutaan, eivät suinkaan lakanneet silloin, kun viimeinen apostoli sulki silmänsä tai käsissämme oleva Raamattu saatiin valmiiksi, kuten monet ovat selittäneet. Raamatussa ei sellaisesta opeteta. Juuri nyt tämän maallistuneen ja vaihtoehtoisten totuuksien maailman keskellä niitä myös tarvitaan. ”Meidän on oltava valmiita osoittamaan Jumalan puhdasta voimaa tilanteissa, joissa toiset jumalat ja uskonnot haastavat meitä.” (s.34)

 

Hermes Falcão juniorin oma elämä on ollut syntymästä lähtien täynnä ihmeitä. Evankelistan uran hän aloitti jo ennen kouluun menoa. Koulussa hän harppoi eteenpäin jättäen monia luokkia väliin. Nuorena aikuisena hän oli kiertänyt monia maita julistaen ja saarnaten monissa maissa. Tuo työ jatkuu edelleen. Suomessakin hän on ehtinyt käydä. Hänen opetuksiaan löytyy mm. TV7 kanavan arkistosta tämän linkin kautta goo.gl/rSoiTW.

 

Vaikka Marjut Mäntyjärven taitavasti suomentamassa kirjassa on runsaasti kertomuksia parantumisihmeistä ja profeetallisuudesta, niin samaan aikaan kirja suhtautuu terveellä tavalla kriittisesti Raamatusta irronneeseen profeetallisuuteen ja superhengellisyyteen. Kirjassa on runsaasti hyvää opetusta mm. seuraavista asioista: Miksi jotkut paranevat ja toiset eivät? Mitkä syyt saivat Jeesuksen tekemään ihmeitä? Millainen on Jeesukseen sitoutuneen identiteetti? Miksi kaiken toimintamme perustana tulee olla samanlaisen myötätunnon ja rakkauden, jota Jeesus tunsi tapaamiaan ihmisiä kohtaan.

 

Yhteenveto

Lukiessani arvosteltavaksi saamiani kirjoja minulla on tapana tehdä kaiken aikaa muistiinpanoja kirjan sisällöstä: Nämä näkökulmat ja asiat asiat ovat uusia, tuoreita, ajatuksia herättäviä tai mieleen painamisen arvoisia. Näihin kohtiin aion joskus myöhemmin palata uudelleen oman hengellisen kasvunikin takia. Tämän kirjan kohdalla tuollaisia muistiinpanoja kertyi varsin runsaasti.  Kirja virvoittaa arjen keskellä helposti haalistuvaa uskoa ja nostaa raikkaalla ja elävällä tavalla Jeesuksen hengellisen elämän keskipisteeksi.

 

 

 

Teksti, selkeys, ulkoasu  ****

Sisältö, sanoma  *****

 

 (713)

 Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin