Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Helena Rinne: Käärmeen lumous - Arjan uskomaton tositarina

Helena Rinne

Käärmeen lumous

Kuva ja Sana (2007), 192 sivua

 

Juutalainen traditio puhuu mustasta ja valkoisesta tulesta. Mustalla tarkoitetaan pyhien kirjoitusten tekstejä. Valkoista tulta ovat rivien välit, jotka vain näyttävät tyhjiltä. Niiden sanoma muotoutuu lukijan päässä hänen omien kokemustensa ja asenteidensa pohjalta.

 

Musta tuli on kestävää ja ikuista. Valkoinen tuli muuttuu,. Sen viestit ”luetaan” eri aikoina ja eri kulttuureissa eri tavalla.

 

Helena Rinteen esikoiskirjan ”Käärmeen lumous - Arjan uskomaton tositarina” äärellä on syytä muistaa mustan ja valkoisen tulen ero. Muutoin varttuneempi lukija voi kompastella epäolennaisuuksiin, ja varsinainen sanoma jää löytymättä.

 

Arjan valoisa lapsuus kääntyi koulukiusaamisen myötä uhmaksi, kapinaksi ja lopulta myös päihteiden ja huumeiden käytöksi. Seurasi toinen toistaan pahempia sekoiluja, festareilla vietettyjä ryyppyjuhlia, seksuaalista holtittomuutta ja jopa kirjaimellista käärmeen lumovoiman valtaan joutumista.

 

Koko Arjan kahdenkymmenen vuoden harharetken ja alennustilan ajan hänen vanhempansa jaksoivat rukoilla tyttärensä puolesta. Ja rukoukset myös kuultiin. Tänään Arja elää tasapainoista elämää. Eikä siinä kaikki. Löydettyään Jeesuksen armon kautta elämälleen uuden vahvan pohjan hän jätti kaiken entisen ja ryhtyi kertomaan entisille ryyppy- ja huumeystävilleen Jeesuksesta. Arja tutustui Israelissa Michaeliin, meni runsas vuosi sitten hänen kanssaan naimisiin ja elää nyt Ariela -nimisenä Israelissa.

 

"Käärmeen lumous" on hyvin kirjoitettu. Kirja ei mässäile Arjan lankeemuksilla mutta ei liioin silottele eikä kaunistele asioita. Niinpä kirja on erinomaisen hyödyllistä luettavaa sekä nuorille että heidän vanhemmilleen. Kirja on myös vakavasti otettava varoitus nuoria uhkaavista vaaroista. Samalla se on väkevä todistus evankeliumin voimasta silloinkin, kun kaikki jo näyttää inhimillisesti katsoen täysin toivottomalta.Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

17.11.2016 klo 05:50:11
Waizman kirjoittaa

Hänen nimensä on: Arja Eloranta.
Ja tämä kirja perustuu puoli tutuuksiin.
Ja minun oikeea nimeä on käytetty tässä kirjassa ilman lupaa.
Ja Arja on itse sanonut että "Ihmiset uskoo nykyään valheen" kun oli kyse tästä kirjasta.20.10.2012 klo 22:01:06
Maria kirjoittaa

Mikä Arjan nimi on ollut?3.9.2012 klo 18:39:04
kirjoittaa

Miksi Arja on vaihtanut nimensä?4.9.2010 klo 19:59:26
Pirkko Rantaneva kirjoittaa

Jännittäva,uskoa vahvistava kirja.Voi antaa nuortenkin käteen.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin