Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Heikki Tervonen: Rakkaudesta Namibiaan

Heikki Tervonen

Rakkaudesta Namibiaan

Kirjapaja, 380 sivua

 

Heikki Tervosen kirja ”Rakkaudesta Namibiaan – 12 avainta toden ja tarinoiden Namibiaan ja etelä Angolaan” on matkakirja. Näin voidaan hyvällä syyllä sanoa, sillä  maassa jo aiemminkin käynyt Tervonen matkusti tätä kirjaa varten maastoauton kyydissä peräti 6000 kilometriä kolutessaan Namibian etelästä pohjoiseen ja lännestä itään.

 

”Rakkaudesta Namibiaan” on paljon enemmän kuin perinteinen matkakirja. Se kertoo maan historian hyvin elävästi löytöretkien ajasta aina näihin päiviin saakka. Lukija saa tutustua Namibian luonnon lisäksi monenlaisten seikkailijoiden, kappamiesten ja soturien värikkäisiin vaiheisiin.

 

Suomalaisille Namibia on enemmän kuin vain yksi Afrikan valtio. Ambomaa ja Namibia ovat tulleet tutuiksi lähetystyöntekijöiden ja rauhanneuvottelijoiden kautta. Härkävankkureilla lähetyskentälle matkannut Martti Rautanen ja YK:n pääsihteerin erityisedustajana toiminut Martti Ahtisaari sekä monet muut ovat tehneet Ambomaasta ja Namibiasta meille tutun ja läheisen. Suotta ei Ambo Kawangon kirkon ensimmäinen piispa Leonard Auala vuonna 1963 Turussa kirkolliskokouksessa vieraillessaan sanonut, että hänen kirkkonsa on Suomen uusin hiippakunta.

 

Heikki Tervonen on tehnyt valtavan työn kootessaan kirjan materiaalin. Kokeneena lehtimiehenä ja kirjailijana hän on osannut paketoida asiat kiinnostaviksi ja paikoin hyvin värikkäiksi lyhyiksi luvuiksi.

 

 Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

30.12.2009 klo 13:23:31
Kirkko eroon valtiosta kirjoittaa

Olisiko parempi nimi "Rakkaudesta henkiseen terrorismiin"?
Miksi ei noiden namibialaisten ihmisten anneta elää rauhassa?
Miksi mennä heille tuputtamaan valeita?
.
Konestäköhän Jeshuasta nämä tarinat ovat? Siitäkö, joka syntyi Galiean Beetlehemissä Maria äidistään? Isä oli "Pyhä Henki" eli vanhempi ylipappi.
Tämä Jeshua auttoi köyhiä ihmisiä.
--
Vai onko kyse Jeshua Bar Abbasista Jerusalemista?
----
Vai tästä Roomasssa eläneestä Jeshuasta, joka teloitettiin ristillä kolmen pappinsa kanssa v. 49. Nämä kun olivat erikoistuneet ihmislihan syöntiin ja veren juontiin (=ehtoollinen).
.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin