Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Heikki Kotila: Hengellisen ohjauksen kirja

Heikki Kotila (toim.)

Hengellisen ohjauksen kirja

Kirjapaja (2006)

 

Rinnalla kulkemisesta on kyse myös seuraavan ja samalla tämän viikon ohjelmamme viimeisen kirjan kohdalla.

 

Heikki Kotilan toimittama ”Hengellisen ohjauksen kirja” tarttuu asiaan, joka on ollut olemassa pari vuosituhatta eli seurakunnan perustamisesta lähtien. Vasta parin viime vuosikymmenen aikana sitä on meillä ryhdytty kutsumaan hengelliseksi ohjaukseksi.

Mitä hengellinen ohjaus on?

 

Haetaanpa vastausta tutusta kuvasta:

 

Kristityn elämää on kutsuttu tieksi. Jo ensimmäisten vuosikymmenten Jeesuksen seuraajia eli kristittyjä kutsuttiin ”sen tien kulkijoiksi”.

 

Me emme ole tuolla tiellä yksin. Me saamme kulkea suuressa joukossa. Siinä on mukana jo pitkään tätä tietä kulkeneita ja vasta hetki sitten sille astuneita.

 

Kokemattomampia neuvoessamme ja heikkoja rohkaistessamme me harjoitamme hienosti sanottuna hengellistä ohjausta. Jokainen tuossa valtavassa joukossa voi olla vuoroin rohkaistavana ja rohkaisijana, neuvottavana ja neuvojana.

 

”Hengellisen ohjauksen kirja” kokoaa yksien kansien välin hengellisen ohjauksen juuria kristinuskon ensimmäisiltä vuosisadoilta lähtien. Kirja tarkastelee myös tilannetta tämän päivän Suomessa sekä antaa käytännön neuvoja niin ohjaajille kuin ohjattavillekin.

 

Kirja koostuu peräti kolmentoista henkilön teksteistä. Tästä suuresta joukosta mainittakoon Heikki Kotilan lisäksi mm. Seppo Häyrynen, Jussi Holopainen, Pirkko Lehtiö, Lauri Maarala ja Antti Räsänen.

 

”Hengellisen ohjauksen kirja” on hyödyllistä luettavaa kaikille rukouspalvelussa, sielunhoidossa sekä muissa hengellisissä tehtävissä toimiville, yhtä hyvin vapaaehtoisille kuin palkatuillekin.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin