Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Heikki Korppi: Huiputtajan tarinoita

Heikki Korppi,

Huiputtajan tarinoita

Aikamedia, 2018

 

Hyvin kirjoitettua, sujuvaa ja yllättäviä käänteitä tarjoavaa tekstiä on mukava lukea. Heikki Korppi ottaa lukijansa letkeällä tavalla mukaan seikkailuihin, joissa joskus tehdään nuorisotyötä jopa kirjaimellisesti puukko kurkulla.

 

Heikin elämänkaarta seurailevat tarinat vievät välillä Lappiin rankoille tunturivaelluksille, salakuljettamaan Raamattuja Neuvostoliittoon, armeijan suunnistuskilpailuihin ja monien seurakuntien erilaisiin palvelutehtäviin. Huiputtamistakin harrastetaan. Tässä tapauksessa aivan rehellisesti ketään huijaamatta. Heikki valloitti yhdellä reissulla, laina-ahkion ja kirpputorilta hankittujen hiihtovarusteiden avulla, Suomen viisitoista yli kilometrin korkuista tunturinhuippua. Mittaa urakalle tuli 7 vuorokautta ja 235 km.

 

Kirjassa on varsin laaja kuvaliite. Se tarjoaa komeita Lapin maisemia sekä monenlaisia hetkiä Heikin värikkäistä vaiheista.

 

Kutsumuksen hengelliseen työhön Heikki sai parikymppisenä. Koko kirja onkin hauskasti kirjoitettua todistusta siitä, miten usko Jeesukseen on vaikeissakin tilanteissa koko elämän kantava ja koossa pitävä voima. Samalla lukijalle käy selväksi, ettei uskovan ihmisen vaellus ole välttämättä tylsää, yksitoikkoista tai jännitteistä vapaata myötämäkeä.

 

Kutsumuksen seuraaminen tuo väistämättä myös vaikeuksia, kipeitä tilanteita ja yllätyksiä. Myös perhe ja ihmissuhteet joutuvat usein koville. Heikin tarinoissa on kokemuksesta nousevaa viisasta puhetta elämästä ja sen eri vaiheista, keväästä, kesästä, syksystä ja talvesta.

Kautta kirjan hän kertoo omassa elämässään saamastaan Jumalan johdatuksesta, johon on aina sisältynyt paljon rukoilemista ja kyselyä

 

Kirjan lopussa on liitteenä luettelo Heikin erilaisista työtehtävistä. Listalta löytyvät mm. kouluevankelista, seurakuntaharjoittelija, nuorisopastori, toiminnanjohtaja, eduskunta-avustaja, pakolaistyön tekijä, helluntaiseurakunnan pastori, kuorma-autonkuljettaja, panostajan apulainen, postinjakaja, rakennusmies ja instrumenttiasenata. Vain muutamia mainitakseni.

 

 

Yhteenveto:

Kirja panee lukijansa miettimään, mikä elämässä on tärkeää ja tavoittelemisen arvoista? Tuttu, tasainen ja varmisteleva turvallisuus vai omien leivisköjen laittaminen ehdoitta ja rajoituksitta Herran käyttöön? Heikin resepti elämän tuomista kiperistäkin haasteista selviytymiseen on selvä. Hänen voimavaroinaan ovat olleet avoimuus, sitkeys, rehellisyys, suunnistus, rakkaus luontoon ja luottamus Jumalaan.

 

Teksti, selkeys, ulkoasu  *****

Sisältö, sanoma  *****

 

 

 (724)
Kommentoi tätä kirjoitusta

Kommentit

19.8.2018 klo 09:54:33
Huiputtaja kirjoittaa

Vasta huomasin tämän sinun kirja-arvostelun kirjastani. On ihan mielenkiintoista lukea, miten eri ihmiset ovat kirjani kokeneet niin lukuelämykseltään kuin sanomaltaan. Kiitos rehellisestä analyysistä. Siunausta sinne teille.

© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin