Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Heidi Popova: Håkan Westergård, Uskon mies

Heidi Popova

Håkan Westergård, Uskon mies

Kuva ja Sana, 191 sivua

 

Håkan ja Pia Westergård ovat tulleet TV7 katsojille tutuiksi viikoittaisista ohjelmistaan. Heidät tunnetaan hyvin myös kuvaruudun ulkopuolella, sillä Håkan kiertää paljon seurakunnissa puhumassa.

 

Miten kaikki heidän kohdallaan alkoi?  Millainen tausta on tällä suomenruotsalaisella aksentilla julistavalla ja huolellisesti pukeutuvalla miehellä, jonka nimi liittyy ruotsalaiseen Livets Ordiin sekä Turussa toimivaan Elämän Sana seurakuntaan? Mikä on pohjimmiltaan mies, jonka ympärillä supistaan harhaopeista, menestysteologiasta, pitkistä ja tunteisiin vetoavista kolehtipuheista sekä mieltymyksestä hienoihin ja kalliisiin autoihin?

 

Heidi Popova vastaa näihin ja moniin muihin Håkaniin ja Piaan liittyviin kysymyksiin kirjassaan ”Håkan Westergård, Uskon mies”.  Hän kertoo Håkanin lapsuudesta Korppoon saaristossa, siellä puhjenneesta herätyksestä, vuosista Turussa, elämänvaiheesta Ruotsissa ja paluusta Suomen Turkuun Livets Ord eli Elämän Sana seurakuntaa perustamaan.

 

Kirja on tehty haastatellen sekä lainaten lukujen alkuun katkelmia Håkan Westergårdin puheista. Elämänkerrallinen materiaali lapsuudesta näihin päiviin piirtää monipuolisen kuvan miehestä, jonka toimista on aina esitetty hyvinkin rajuja mielipiteitä. Niinpä kirjan toiseksi osaksi muotoutuu kuin itsestään syytöksiin vastaaminen ja monien väärinkäsitysten ja huhupuheiden kumoaminen. Tässä kirjan haastattelumainen rakenne toimii hyvin.

 

Löytyy tästä kirjasta kolmaskin taso. Lukijalle käy selväksi se, miten hanakasti kristillisissä piireissä ollaan valmiita julistamaan toisia harhaoppisiksi jopa pelkkien huhujen ja toisen käden tietojen perusteella.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin