Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Harri Kröger (toim): Rakkaudesta Israelin Pyhään

Harri Kröger (toim.)

Rakkaudesta Israelin Pyhään

Aikamedia, 304 sivua

 

Harri Krögerin toimittama ja melkoisen asiantuntijajoukon kirjoittama ”Rakkaudesta Israelin Pyhään” on kuin iso sipuli, josta löytyy monia kerroksia.

Ensimmäiseksi kerrokseksi voisi sanoa koko kirjan läpäisevää ja Raamatun sanasta nousevaa rakkautta Israelia ja juutalaisia kohtaan.

 

Myös toinen kerros löytyy helposti. Se mainitaan jo kannen lisäotsikossa: ”Rukous Israelin ja juutalaisen maailman puolesta”. Kirja on rukouskirja, jossa annetaan selkeitä ja käytännöllisiä rukousaiheita Israelin, koko maailman juutalaisten ja nimeltä mainiten kymmenien Israelin kaupunkien puolesta.

 

Kolmas kerros tuo esille matkakirjan ja matkaoppaan, jossa on tavattomasti kiinnostavaa tietoa Israelista, sen asukkaista, maasta, historiasta ja luonnosta.

 

Neljäskin kerros löytyy. Se tutustuttaa lukijan juutalaisiin tapoihin ja messiaanisiin seurakuntiin sekä niiden toimintaan. Israelin lisäksi kirjassa kerrotaan myös muiden maiden juutalaisten elämästä ja tämän hetken tilanteesta. Kirja on tässäkin mielessä melkoinen opaskirja.

 

Viidenneksi tasoksi nimeän juutalaiset juhlat, joita kirjassa esitellään erinomaisen onnistuneella tavalla ottaen mukaan niin juutalainen kuin messiaaninenkin näkökulma.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin