Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. Lue koko psalmi 23

Hans Weichbrodt, Markku Koivisto: Danielin kirja avautuu

Hans Weichbrodt, Markku Koivisto

Danielin kirja avautuu

Nokia Missio Kustannus, 149 sivua

 

Hans Weichbrodt’in kirja ”Danielin kirja avautuu” on syntynyt tiimityönä. Kirjan pohjana on Ruotsin kirkon papin pastori Weichbrodtin Ruotsissa pitämä laaja luentosarja. Itse kirja on toteutettu tuon luentoaineiston pohjalta Markku Koiviston tulkitsemana ja toimittamana.

 

”Danielin kirja avautuu” rakentaa pientä minisarjaa kaksikon toisen Raamatun ennustuksia käsittelevän kirjan ”Ilmestyskirja toteutuu” kanssa. Siinä missä viimeksi mainittu tutkailee lopun aikoja Uuden testamentin ja Ilmestyskirjan kautta, Danielin kirja puhuu samoista asioista Vanhan testamentin äänenpainoin.

 

Molemmissa kirjoissa käydään kyseiset Raamatun kirjat läpi jae jakeelta selittäen ja taustoista kertoen. Kummankin perusajatus on sama: Kun Raamatussa puhutaan menneistä tapahtumista, mukana on vakavia viestejä myös tämän ajan ihmisille. Samalla tavalla kuvauksilla tulevista tapahtumista puhutellaan myös tämän meidän aikamme ihmisiä.

 

Danielin kirja kuvaa Ilmestyskirjan tavoin lopun aikoja kiihtyvänä tapahtumasarjana, jossa Jumala ravistelee monella tavalla luomaansa maailmaa. Yhtäkkiä toi tapahtua mitä vain. Vaikka näihin kuviin sisältyy paljon pelkoa ja uhkakuvia, niin kristittyinä me voimme aina uskoa elämämme ja kohtalomme Jumalan lupausten varaan, nämä kirjat vakuuttavat.Kommentoi tätä kirjoitusta© 2008 Reijo Telaranta • yhteystiedot
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin